InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses

Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses

Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses De amuse, ‘vermaak voor de mond’, wint steeds meer aan populariteit. Het is een klein gerecht dat de spijsvertering bevordert en de smaakpapillen op gang brengt. Je kunt ze serveren onder borreltijd, maar ook tussen de gangen door. In dit artikel de recepten van vier verschillende, eenvoudig te bereiden amuses. Bon appétit!

Toast met zalmtartaar

Een amuse met een luxe uitstraling, maar heel eenvoudig te bereiden. Succes gegarandeerd!

Benodigdheden:
  • 20 toastjes
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 klein bosje dille, grofgehakt
  • Fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
  • 3 el crème fraîche

Bereiding:
Snijd de zalm in kleine stukjes en doe het met de dille, citroenschil en -sap en de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en meng goed door elkaar. Deze zalmtartaar kan een dag van tevoren gemaakt worden. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Schep voor serveren de tartaar op de toastjes.

Tomaat in jasje

Deze amuse ziet er ingewikkeld uit, maar is het helemaal niet. Leuk geserveerd met de pompoenpitten.

Benodigdheden:
  • 10 cherrytomaatjes
  • 10 plakjes serranoham
  • 80 gram kruidenkaas
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereiding:
Rooster in een koekenpan twee eetlepels pompoenpitten. Laat ze afkoelen. Was 10 cherrytomaatjes en snijdt het topje eraf. Omwikkel de tomaatjes met een plakje serranoham en zet ze vast met een cocktailprikker. Verdeel de kruidenkaas met een theelepel over de tomaatjes en garneer met de pompoenpitjes.

Ruitje wildpaté

Weinig moeite met een tongstrelende amuse als gevolg!

Benodigdheden:
  • 2 boterhammen
  • wildpaté
  • cranberry compote
  • Fijngeraspte schil van ½ sinaasappel

Bereiding:
Rooster in een broodrooster of koekenpan twee boterhammen. Snijd ruitjes en besmeer met de wildpaté. Garneer met een dotje cranberry compote en de fijngeraspte schil.

Stukjes haring

Een verrassend culinair hoogstandje, zó gemaakt.

Benodigdheden:
  • 3 Hollandse nieuwe
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 takjes peterselie

Bereiding:
Snijd het staartje van de haringen en snijd elke haring in zes brede plakken. Roer de mierikswortel door de mayonaise en bestrijk één kant van de haringplakjes hiermee. Serveren met een toefje peterselie.
© 2009 - 2014 Nicolette, gepubliceerd in Recepten (Eten en Drinken) op . Het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Amuses, oogstrelende hapjesAmuses, oogstrelende hapjesAmuses zijn kleine gerechtjes die steeds populairder worden in Nederland. Oorspronkelijk werden ze alleen genruikt als t…
Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Indische snacks: indische aardappelkroketjesIndische snacks: indische aardappelkroketjesIn de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Kerst recepten – KerstkransjesDe decembermaand is een maand van feesten. Bij feesten horen vaak lekkere hapjes en drankjes, die je vaak ook makkelijk…
Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…

Reageer op het artikel "Recepten voor eenvoudig te bereiden amuses"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Nicolette
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!