Pasta in de wok

Pasta in de wok We zien steeds meer gerechten met pasta in de wok. De pasta, welke gewenst is, altijd eerst goed koken (moet beetgaar zijn) en daarna heerlijk verwerken in wokgerechten met groenten, vis of vlees. Alle wokgerechten even met wat olijfolie “opstarten”.

Pasta met sperzieboontjes en zalm

Ingrediënten

  • Pasta
  • Zalm
  • Sperziebonen
  • Strooikaas
  • Peper en zout

Bereiding

Kook de pasta en de sperziebonen, ze moeten beide beetgaar zijn. De zalm kan alvast in de wok garen en deze moet in kleine stukjes verdeeld worden. Als dit gereed is kunnen de sperziebonen en kan de pasta erbij. Goed doorroeren dat het een goed mengsel wordt. Voeg er wat peper en zout naar smaak een toe en vlak voordat het op de borden gaat nog even wat pittige strooikaas er overheen strooien. Licht laten smelten en daarna direct opdienen.

Pasta met kipfilet en spinazie

Ingrediënten

  • Pasta
  • Kipfilet
  • Spinazie
  • Knoflook
  • Sherrytomaatjes
  • Pesto
  • Cottagecheese (Huttenkase)
  • Peper en zout

Bereiding

Kook de spinazie pasta en giet deze beetgaar af. Tegelijkertijd kan de kipfilet in de over garen, zodat deze lekker mals in kleine stukjes te verdelen is.
Voeg nu in de wok de pasta, spinazie en kleingemaakte kipfilet. Voeg er wat pesto bij en wat sherrytomaatjes. Roerbak dit goed en laat de ingrediënten “bewegen” in de wok. Als laatste de Hüttenkäse toevoegen en afmaken met wat peper en zout.

Tricolore pasta met tonijn

Ingrediënten

  • Tricolore pasta
  • Tonijn
  • Sherrytomaatjes
  • Groene olijven
  • Rode ui
  • Strooikaas
  • Peper en zout

Bereiding

Kook de pasta, deze moet beetgaar zijn. In de wok kan de tonijn (een naturel blikje werkt prima) en daarna een kleingemaakte uit toevoegen en goed doorroeren. Als de ui goed is kan de pasta erbij, evenals de olijven (zonder pit) en de sherrytomaatjes. Goed mengen in de wok en warm laten worden. Wat peper en zout naar smaak toevoegen en als het op de borden ligt wat kaas er overheen strooien.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde volkorenpasta met SugocasasausGezonde volkorenpasta met SugocasasausEen recept voor een gezonde pasta. Makkelijk en snel te bereiden. Het is niet heel koolhydraatarm maar als je dit recept…
Pasta het lekkerste gerecht ter wereldPasta het lekkerste gerecht ter wereldUit onderzoek van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam is gebleken dat pasta weredwijd gezien het lekkerste gerecht is. Vle…
Twee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede…
Makkelijk en snel, studentengerechten met pastaMakkelijk en snel, studentengerechten met pastaPasta is niet alleen makkelijk klaar te maken, maar ook nog eens erg lekker en niet duur. Het ideale gerecht voor een st…

Recepten voor kindercocktailsRecepten voor kindercocktailsKindercocktails zonder alcohol verhogen de sfeer tijdens feestjes voor kinderen. Hoe maak je een kindercocktail die fees…
Lekkere hapjes voor de gezellige avondurenLekkere hapjes voor de gezellige avondurenWe willen s avonds bij de borrel niet alleen meer de bekende chips of noten en laten we wel zijn, alleen maar komkommers…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.