Eiergerechten, warm en koud, altijd lekker

Eiergerechten, warm en koud, altijd lekker Eieren worden ontzettend veel gebruikt in de keuken, zijn vaak nodig voor allerlei gerechten, maar het leuke van eieren is dat het een compleet ingrediënt op zichzelf is, je kunt er vanalles mee maken, warm en koud, en het is natuurlijk ontzettend lekker !

Gevulde eieren

  • eieren
  • boter
  • peper en zout
  • mosterd
  • mayonaise
  • verse bieslook

Kook de eieren 10 minuten in de pan totdat ze hard zijn. Laat ze afkoelen in een pan met koud water, dan zijn ze daarna goed te pellen. Als ze afgekoeld zijn de eieren pellen en in de lengte halveren. Leg de uitgeholde eiwitten op een schaal en doe het eigeel in een mengkom. Voeg hierbij de peper en zout naar smaak, en een tikkeltje mosterd. De boter op kamertemperatuur erbij voegen en maak er een smeuïge brei van, voeg daarna wat mayonaise toe totdat het de goede dikte heeft en er zalvig uitziet. Vul de eieren met het mengsel, en strooi er daarna wat verse bieslook overheen.

Saus voor Florentijnse eieren

Smelt in een pan 30 gram boter, voeg daarbij 30 gram bloem en roer dit samen tot een papje. Voeg daarbij een halve liter bouillon, en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus doorkoken totdat het een gladde gebonden saus is zonder klontjes. Vuur uitdraaien en 2 eetlepels room toevoegen en een scheutje citroensap.

Florentijnse eieren ( eieren met spinazie )

  • 500 gram diepvriesspinazie
  • een halve liter saus voor florentijnse eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 8 gekookte eieren nog warm

Bereid de spinazie volgens de verpakking, roer de helft van de saus door de spinazie. Giet dit in een schaal en leg daarop de gepelde eieren in zn geheel in. Giet daaroverheen de rest van de saus en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
In de oven onder de gril plaatsen totdat de kaas gesmolten is.

Gepocheerde eieren

Breng in een pan water aan de kook met zout en azijn. Houdt het water tegen de kook aan, en breek vlak boven het water de eieren open en laat de massa in de pan vallen, door de temperatuur zal het geheel meteen stollen. Laat ze 5 minuten stil in de pan liggen, en schep ze daarna uit de pan. Dompel ze even in koud water, en ze zijn klaar voor consumptie.
Lekker op witbrood met verse peterselie.

Eiersalade

Kook eieren totdat ze hard zijn, ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze, daarna snijden met een eiersnijder tot kleine stukjes. Doe de stukjes in een schaal, voeg daarbij peper en zout en een mespuntje mosterd, en flink wat mayonaise. Roer alles tot 1 geheel, en klaar is de eiersalade. Als je van ui houdt is het heerlijk om er gesnipperde ui doorheen te doen. Eiersalade is lekker op brood, op toast en crackers, maar ook in combinatie met sla.

Zigeuner eieren

  • groene paprika
  • tomaten
  • champignons
  • gerookte spekreepjes
  • 8 eieren
  • 1 grote ui
  • peper en zout

Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de champignons en tomaten ook in stukjes. Pel de ui en snipper die fijn. Bak in een wok de spekjes aan, en voeg daarbij de champignons, paprika en ui. Als alles een beetje aangebraden is de tomaat erbij, want die heeft maar korte baktijd nodig. Sla de eieren boven de pan kapot, peper en zout erbij, en roerbakken totdat het ei gestold is.
Lekker op geroosterd brood!

SMAKELIJK ETEN !
© 2009 - 2024 Mamasan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borrelhapjes met als basis eierenBorrelhapjes met als basis eierenZet je graag iets lekkers op tafel, maar wil je eens iets anders dan een bakje chips, zoutjes of een plakje worst of kaa…
Borrelhapjes: Gevulde eierenBorrelhapjes: Gevulde eierenEr breekt weer bijna een verjaardag aan bij u thuis, of er komen gewoon gezellig wat vrienden op visite. Natuurlijk wilt…
Pasen: eieren vervenPasen: eieren vervenEen leuke bezigheid als het Pasen is, is het verven van eieren. Dit kun je samen met de kinderen doen en het is ontspann…
Eieren bewaren, hoe kan men zien of eieren nog goed zijn?Eieren bewaren, hoe kan men zien of eieren nog goed zijn?Nederlanders zijn in de loop der jaren steeds meer eieren gaan consumeren. In 2015 at men in Nederland gemiddeld 202 eie…

Toetjes met fruitToetjes met fruitDe zomer is bij uitstek een periode om de maaltijd met een fris en gezond toetje af te sluiten. Wat beter dan het toetje…
Thaise bbq worst Sai Qua en Thaise rotiThaise worst uit het noorden is niet moeilijk te maken en heeft een verbluffende smaak. Wie niet aan de darm kan komen o…
Mamasan (20 artikelen)
Gepubliceerd: 16-06-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.