InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recept voor krachtsoep

Recept voor krachtsoep

In dit artikel vind je mijn eigen recept voor krachtsoep. Dit is een gezonde en snelle soep dat je kan maken op momenten dat je weinig tijd of zin hebt om te kokerellen omdat je ziek bent of voor een zieke moet zorgen.

Basisbereiding

Hieronder vind je de basisbereiding van krachtsoep. De ingedriënten versterken je weerstand en helpen vooral goed bij griep of verkoudheid of lage bloeddruk of vermoeidheid. De verhoudingen zijn afhankelijk van je eigen voorkeur.

Ingedriënten:
  • wortelen
  • groene selder
  • aardappelen (vastkokende)
  • knoflookpoeder
  • kip (filet)
  • kippebouillon
  • (zonnebloem)olie

Bereiding:
  1. Snij de groenten in blokjes (kleine blokjes koken sneller dan grote).
  2. Snij de kip in blokjes.
  3. Bak de kip kort aan in olie.
  4. Voeg de groenten toe aan de kip en bak alles kort.
  5. Los bouillonblokjes op in warm water.
  6. Blus de groenten en kip met bouillon.
  7. Zet op een hoog vuur tot de soep kookt (af en toe roeren).
  8. Zet het vuur lager tot alles gaar is.
  9. Zet het vuur af en laat de soep even trekken.
  10. Voeg voor het serveren knoflookpoeder toe aan de soep.

Variaties

Je kan de soep extra smaak en voedingsstoffen geven door andere groenten aan toe te voegen. Enkele voorbeelden zijn:
  • prei of ajuin
  • paprika
  • spruitjes
  • aardperen
  • courgette
  • tomaat
  • aubergine

Geen tijd of fut om de groenten en de kip eerst aan te bakken? Doe dan alles samen in een pot, voeg water en een paar bouillonblokjes aan toe en laat alles koken (af en toe roeren). Zet het vuur lager na het koken en laat de soep even trekken Het geheel smaakt minder, maar heeft nog wel voedingswaarde.

Als je tijd hebt (en energie) kan je de kippenblokjes ook eerst wokken met kippenkruiden. Voeg ze daarna toe aan de groenten die je kort hebt gebakken in olie.

Je kan ook andere kruiden toevoegen of zelf een mengeling van kruiden maken. Volgende kruiden passen goed bij deze soep:
  • Curry
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • Vegetamix
  • Komijn

Kip is een basisingedriënt. Kippesoep wordt al eeuwen gegeten bij verkoudheden of griep. Als afwisseling kan je kip ook vervangen door ander vlees (rundsstoofvlees of soepvlees bijvoorbeeld). Als je graag vegetarisch eet, kan je de kip en de kippebouillon weglaten. Dan moet je wel extra kruiden (extra zout) voor de smaak.
© 2009 - 2017 Nesibe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Groentensoep, tomaten-groentensoep en kippensoep receptenGroentensoep, tomaten-groentensoep en kippensoep receptenGroentesoep is een prima vervanging voor een uitgebreide warme maaltijd. Er zit zon beetje alles in wat je nodig hebt.…
Middeltjes tegen keelpijn, griep en verkoudenheidJe hoeft niet altijd meteen naar de dokter te lopen wanneer je een beetje verkouden bent. Ontdek hier enkele natuurlijke…
Oranjesoep, appelsoep uit Ierland en Spaanse groentesoepWij Nederlanders zijn echte soep eters en eten dan ook het meeste soep van alle Europeanen. Toch heeft ieder land wel zi…
Weerstand versterken, verhogen en ondersteunenWeerstand versterken, verhogen en ondersteunenHelp het immuunsysteem door negatieve invloeden van buitenaf te weren. Iedereen is minder ziek en verkouden met een gezo…
Bescherming tegen vogelgriepBescherming tegen vogelgriepVogelgriep is een griep die het laatste jaar steeds vaker voorkomt. Er zijn mensen die er tegen zijn ingeënt maar er zij…

Reageer op het artikel "Recept voor krachtsoep"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Nesibe
Gepubliceerd: 20-04-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!