Gezonde snacks: zalmkroketten en kreeftkroketten

Gezonde snacks: zalmkroketten en kreeftkroketten In de snackbar is een patatje met daarnaast een kroket erg lekker. Meestal kun je in een snackbar aardappelkroketten, rundvleeskroketten of kipkroketten kopen. Maar thuisgemaakte kroketten zijn veel lekkerder en voller van smaak. Dit keer twee recepten hoe je viskroketten van zalm en kreeft maakt. Die ook nog veel gezonder zijn!

Zalmkroketten

Ingrediënten:

(Je kunt hier zes kroketten mee maken)
  • 2 wilde zalmfilets
  • 3 eetlepels verse fijngehakte dille
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 3 eetlepels broodkruimels
  • Zout
  • Peper
  • Olijf olie

Bereiding:

Doe een beetje olijfolie in een niet al te hete pan. Doe wat zout en peper op de zalm en bak deze in de olijfolie. Eerst de kant waar de huid op zit. Ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten is wel genoeg. Laat de zalm afkoelen. Plaats de zalm daarna in een grote kom en prak het fijn met een vork. Doe vervolgens de fijngehakte dille, mayonaise, mosterd, ei en broodkruimels in de grote kom en mix alles door elkaar. Maak dikke platte rondjes van het deeg. Doe broodkruimels in een bord en bedek alle kroketten met de broodkruimels. Dek vervolgens de kroketten af met folie en laat het ongeveer 30 minuten afkoelen. Verwarm in een pan wat olijfolie en bak de kroketten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. De zalmkroketten zijn erg lekker met een honing mosterd saus.

Kreeftkroketten

Ingrediënten:

(Je kunt hier vier kroketten mee maken)
  • 4 koppen gesneden kreeft vlees
  • 1 ½ eetlepels vers gehakte koriander
  • 1 theelepel vers gehakte Spaanse peper
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 kop dikke witte saus (bechamelsaus)
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels broodkruimels
  • Olijfolie

Bereiding:

Doe het vlees van de kreeft, koriander, Spaanse peper, mosterd, limoensap, witte saus, ei en zout in een grote kom en mix alles goed door elkaar. Maak dikke platte rondjes van het deeg. Doe broodkruimels in een bord en bedek alle kroketten met de broodkruimels. Dek vervolgens de kroketten af met folie en laat het ongeveer 25 minuten afkoelen. Verwarm in een pan wat olijfolie en bak de kroketten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. De kreeftkroketten zijn erg lekker met chilisaus.

Lees verder

© 2009 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snacks uit de frietpan: KrokettenBijna elk gezin in Nederland heeft wel een frietpan in huis. Naast de friet die hierin wordt gebakken, worden er ook ste…
Zelf kroketten makenZelf kroketten makenHet is mischien wel de lekkerste snack van Nederland. De kroket. Maar weinig mensen kunnen zelf kroketten maken, terwijl…
Wat zit er in een kroket?Wat zit er in een kroket?Een typisch Hollandse snack is de kroket; een handzame vleessnack met een goudbruin korstje. Hoewel er jaarlijks meer fr…
De Kwekkeboom kroketEen lekkernij dat niet uit het Nederlandse eten is weg te denken, de kroket. Bijna 100 jaar geleden was het de heer Kwek…

Recepten met aspergesRecepten met aspergesJe vindt asperges lekker of helemaal niet, meestal zit er niets tussen. Maar als je een liefhebber van asperges bent, da…
Sherry en tapas, tapas met SherrySherry en tapas, tapas met SherryZowel de sherry als de tapas vinden hun oorsprong in het zuid Spaanse Andalucia. De veelzijdigheid van de tapas zijn onl…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 06-05-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.