Rundergehakt recepten

Gehakt wordt al vele jaren in de keuken gebruikt. Enerzijds is het niet duur en anderzijds is het overal goed toe te passen in recepten en valt er meer dan voldoende te variëren. Enkele voorbeelden

Gehakt met mozzarella

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 bolletje magere mozzarella
  • 4 plakjes mager spek
  • 1/2 krop ijsberg sla
  • 2 grote tomaten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 4 broodjes (ronde bruine bolletjes)
  • tomatenpuree

Bereiding

Kneed door het gehakt wat Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak en verdeel het gehakt over 4 gelijke plakken. Bak het gehakt in wat olijfolie en leg de plakjes mager spek er ook bij. Laat het even bakken, totdat het spek knapperig gaat worden. Op het gehakt kan een plak van het mozzarellabolletje gelegd worden en laat deze enigszins smelten. Snij een halve krop sla in smalle reepjes en de tomaten in plakken (niet te dun). De broodjes kunnen belegd worden met de sla een schijfje spek, wat warm gemaakt tomatenpuree en het gehakt met de mozzarella. Leg er tenslotte nog een schijfje tomaat op en sla het broodje weer dicht.

Gehakt met kaas

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • 200 gram pittige kaas
  • 1 rode ui
  • ananasschijven
  • kerriepoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Maak een mengsel van het gehakt met de mosterd, ketjap en kerriepoeder en doe er wat peper en zout naar smaak bij. Maak er gelijke plakken van en bak ze in de olijfolie en een kleingemaakte ui. Leg nu de gehaktschijven in een ovenschaal en leg er een ananasplak en een plak kaas overheen. Zet het geheel in de oven tot zo’n 200 graden en goed opletten, want als de kaas begint te smelten kan de ovenschaal er al weer uit.

Gegrild gehakt met paprika

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 2 rode puntpaprika’s
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 50 g pijnboompitten
  • tomatenketchup
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm een eetlepel olijfolie in de hapjespan en fruit de klein gemaakt ui licht aan. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog een enkele minuten op middenhoog vuur. Meng het gehakt met de gebakken ui, pijnboompitten en tomatenketchup en voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de paprika’s in de lengte door en haal de zaadlijsten er goed uit. Vul ze vervolgens met het gehakt en druppel er nog wat olijfolie overheen. Leg de paprika’s in de oven en laat ze voor enkele minuten roosteren.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alledaags rundergehakt?Alledaags rundergehakt?Rundergehakt wordt overal bij gebruikt en lijkt inmiddels alledaags. Toch is rundergehakt een prima onderdeel van de gez…
Heerlijke simpele recepten die snel klaar zijnHeerlijke simpele recepten die snel klaar zijnHeerlijke simpele recepten die binnen een handomdraai gemaakt zijn, ideaal voor feestjes of gewoon wanneer u niet zo vee…
Lekkere warme middagmaaltijdLekkere warme middagmaaltijdOf je het nu voor de lunch of de brunch in wilt zetten, een warme middagmaaltijd kan altijd, zolang deze niet te zwaar i…
Pittige borrelhapjes met rundergehaktPittige borrelhapjes met rundergehaktHet voordeel van rundergehakt is dat je het zo pittig kan maken met verschillende ingrediënten als je maar wilt. Het geh…

Heerlijke zalmreceptenZalm is langzaam maar zeker voldoende ingeburgerd dat we het thuis en in het restaurant regelmatig bestellen. Het is vee…
Pasta met schelp- en schaaldierenU wilt graag een lekkere pasta maaltijd op tafel zetten, maar weet niet wat. Er is zoveel keus in zowel pasta soorten al…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.