InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken Pannenkoeken kennen we allemaal en de meesten van ons zijn er zelfs gek op. Maar wist u dat 80 percent van de bevolking niet weet hoe deze lekkernij te maken?Daar zal vlug een einde aan komen als u dit beslagje leert maken. En we doen meer, in de reeks ‘Creatief met pannenkoeken’ zetten we verschillende pannenkoeksuggesties die niet te versmaden zijn als u zich zelf een lekkerbek noemt even op een smakelijk rijtje. Maar we beginnen met de basis.

Benodigdheden

  • 200 gr dubbel gezeefde bloem (voor 6 à 8 pannenkoeken)
  • 2 eieren
  • ½ liter volle melk
  • 50 gr bakboter
  • 1 soeplepel olijfolie
  • Mespuntje fijn keukenzout
  • Grote bolle kom
  • Pannenkoekenpan
  • Soeplepel
  • Spatel

Werkwijze

  • Roer alle droge ingrediënten onder elkaar
  • Scheidt het eiwit van het eigeel
  • Kluts de eigeel
  • Klop het eiwit tot schuim
  • Meng de melk en het geklutste eigeel onder elkaar
  • Giet er de olijfolie bij
  • Smelt de boter
  • Giet er de helft bij
  • Mix het geheel tot u een schuimende lopende massa hebt
  • Voeg deze lopende massa zachtjes bij de droge ingrediënten
  • Klop tot u een egaal beslag hebt
  • Draai er het opgeklopte eiwit losjes onder
  • Laat een half uurtje rusten
  • Voeg indien nodig melk toe om het beslag iets te verdunnen

  • Smelt wat boter in uw pan
  • Giet er een soeplepel beslag in en laat hem mooi rond uitvloeien tot zo ver u kan

  • Bakken tot u een lichtbruin kantje krijgt dan omdraaien

Heerlijk met poedersuiker, bruine suiker, confituur,...

SMAKELIJK
© 2007 - 2014 Salu, gepubliceerd in Recepten (Eten en Drinken) op . Het auteursrecht van dit artikel en antwoorden op reacties ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor verschillende soorten pannenkoekenRecepten voor verschillende soorten pannenkoekenPannenkoeken zijn heerlijk als avondmaal of ontbijt. De gewone pannenkoek is al lekker, maar er zijn nog allerlei andere…
3 keer kokosvetKokosvet is zeer gezond en kan in de meeste gerechten gebruikt worden. De typische smaak verrijkt veel gerechten. In dit…
De zak van Sinterklaas; lekkernijHet is al weer bijna zover, pakjesavond. Vanaf het moment dat de goede Sint zijn intrede doet in ons land, verkeren de k…
Pannenkoeken-chocomousse taartPannenkoeken-chocomousse taartWeinig tijd en een kinderfeestje dat dringend taart nodig heeft? Hier een recept waarbij de kinderen u als een God zulle…
Lekkere pannenkoeken bakken zonder ei en koemelkLekkere pannenkoeken bakken zonder ei en koemelkVoor veel mensen is een pannenkoek een echte traktatie, lekker met zoetigheid of juist hartig. Het is ook leuk om zelf p…

Reageer op het artikel "Pannenkoeken bakken"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Roos, 25-02-2010 12:13 #2
Op welke stand moet het fornuis? Moet het vuur hard? zacht? wat is het beste?

Dennis, 19-09-2009 11:20 #1
"… Roer alle droge ingrediënten onder elkaar" wanneer moet ik de melk er dan bij doen?

Infoteur: Salu
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 2
Schrijf mee!