Lekker gemakkelijk, het eenpansgerecht!

Lekker gemakkelijk, het eenpansgerecht! Was het voorheen nog alleen voor de eenpersoonshuishoudens waar je de eenpansgerechten met enige regelmaat zag en not done in het gezin, inmiddels maakt iedereen zo nu en dan een eenpansgerecht klaar. Enkele recepten voor eenpansgerechten waar naar smaak altijd mee gevarieerd kan worden.

Eenpansgerecht met kip, worstjes en ui

Ingrediënten

  • 3 grote kipfilets
  • 1 rode ui
  • 140 ml olijfolie
  • 2 theelepels Engelse mosterd
  • 1 eetlepel droge salie
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 12 worstjes
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels verse salieblaadjes

Bereiding

Snij de schoongemaakte ui in 8 tot 10 stukken. Doe dit in een kom samen met de olijfolie, mosterd, een beetje citroensap en droge salie en kruid het goed met zwarte peper en voeg tenslotte de Worcestershire saus toe. Zorg dat het goed gemengd is en voeg dan de kip toe. Laat het in de kom een nacht marineren (in de koeling). Verwarm nu de over voor op zo’n 220° en breng het mengsel met de kip op kamertemperatuur. Leg nu alles in de ovenpan en leg er de worst bij en de schoongemaakte en kleingesneden paprika’s. Bestrooi het met de verse salie. Bak het nu in de oven gedurende zo’n 1,5 uur en vergeet de worstjes niet af en toe om te draaien.

Krab en garnalen met rijst

Ingrediënten

  • 400 gram krabvlees
  • 400 gram garnalen (schoongemaakt)
  • 300 gram rijst
  • 2 grote gepelde en ontpitte tomaten
  • 1 grote ui
  • 1/2 liter kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kruiden: nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

Kook de rijst in de kokosmelk en tegelijkertijd in de wokpan de olie doen. Daar vervolgens de garnalen indoen en enkele minuten goed doorroeren. Vervolgens de kerrie, schoongemaakte ui en krab erbij en weer enkele minuten doorroeren (ui moet glazig zijn). Tenslotte de tomaten klein maken en als laatste nog kort toevoegen. Als de rijst gaar is deze laten uitlekken en de schaaldieren over de rijst leggen en met de kruiden op smaak maken. Noot! Er zijn inmiddels merken die wokrijst hebben, deze kan voor het gerecht ook gebruikt worden.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eenpansrecepten, lekker en gezondEenpansrecepten, lekker en gezondHet lijkt soms alsof je je er eenvoudig van af wilt maken met een eenpansgerecht en soms is dat ongetwijfeld het geval.…
Visrecepten, niet alledaagsVisrecepten, niet alledaagsVis is niet meer de vreemde eend in de bijt als het om de dagelijkse maaltijd gaat. Gelukkig maar, want vis is gezond, l…
Bruine bonen met rijstBruine bonen met rijstDit is een goedkoop eenpansgerecht wat nauwelijks voorbereiding nodig heeft. Bovendien is het met twintig minuten klaar…

Maaltijdsoepen, slank, snel en gemakkelijk klaar te maken!Maaltijdsoepen, slank, snel en gemakkelijk klaar te maken!Heerlijk eten en toch ook verstandig, snel en toch gemakkelijk? Ontdek met deze recepten hoe eenvoudig het kan zijn! Vol…
Recept Coq Au Vin Rouge / BlancDe Franse keuken is nog altijd één van de meest gewaardeerde keukens van de wereld. Een van de bekendste traditionele re…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.