Maaltijdsoepen, slank, snel en gemakkelijk klaar te maken!

Maaltijdsoepen, slank, snel en gemakkelijk klaar te maken! Heerlijk eten en toch ook verstandig, snel en toch gemakkelijk? Ontdek met deze recepten hoe eenvoudig het kan zijn! Volledige maaltijdsoep, snel en gemakkelijk klaar te maken en de smaak is perfect!

Italiaanse maaltijdsoep

Dit is een recept voor 4 personen, per persoon 395 Kcal, in 15 minuten te bereiden.

Benodigdheden:

  • 250 gram rundvleesreepjes
  • 250 gram italiaanse roerbakgroenten
  • 100 gram pasta
  • 1 pot witte bonen á 360 gram uitgelekt
  • 1 pot bruine bonen á 360 gram uitgelekt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, óf mespuntje knoflookpoeder
  • 1 liter rundvleesbouillon eventueel van bouillontabletten,
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel met garnering van verse grof-gesneden rucola-sla

Bereiding:

Zet water op om de pasta te koken (in ruim kokend water, volg de instructies op de verpakking). Zodra de pasta gereed is deze afgieten. Verhit de olie in de soeppan en bak hierin op hoog vuur de vleesreepjes goudbruin. Zodra de vleesreepjes goudbruin zijn moet het vuur lager gedraaid worden en moet de knoflook én de roerbakgroenten bij het vlees gevoegd worden, bak deze nog 3 á 4 minuten. Voeg de bouillon toe, vervolgens wachten tot het bijna kookt en dan de pasta toevoegen. Daarna de beide bonen soorten toevoegen, even weer laten verwarmen, maar niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper. (Tip: een extra rundvleesbouiilonblokje doet soms wonderen) Serveer de soep in diepe borden of kommen, verdeel eventueel wat gesneden rucola erover, eet smakelijk!

Variatietips:

  1. In plaats van rundvleesreepjes kunt u ook blokjes van kipfilet gebruiken, varkensvlees kan ook, maar dit is minder caloriearm.
  2. De roerbakgroenten kunnen vervangen worden door hollandse soepgroenten, eventueel met toevoeging van stukjes gebakken paprika, gebakken ui en champignons.
  3. De pasta is er in vele soorten, kies liever niet de snelkook-varianten, dit levert vaak een slappe pasta op. Kies liever volkorenproducten, dit geeft een lekker "stevige beet" in de soep.



Noedelsoep met kip en champignons

Dit is een recept voor 4 personen, per persoon 350 Kcal en te bereiden in 15 minuten.

Benodigdheden:

  • 300 gram kipfilet in reepjes gesneden
  • 400 gram oosterse roerbakgroenten
  • 150 gram champignons in stukken gesneden
  • 2 centimeter gemberwortel geraspt óf mespuntje gemberpoeder
  • 1 ui fijngesneden
  • eventueel 1 fijngesneden half rood pepertje
  • 2 liter groentebouillon
  • 250 gram mihoen
  • 3 eetlepels wokolie
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 mespuntje knoflookpoeder
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verhit de bouillon. Vethit de olie in een andere soeppan en bak hierin op hoog vuur de kipfilet met knofookpoeder en de fijngesneden ui met eventueel het halve rode pepertje. Voeg na 2 minuten de groenten, champignons en gember toe, roer daarna de oestersaus erdoor. Schenk hier na de hete bouillon erover. Voeg de mihoen (noedels) toe en laat deze soep nog 4 minuten zachtjes koken. Voeg peper en zout nog naar smaak toe.



Vissoep met prei en tomaten

Dit is een recept voor 4 personen, per persoon 323 Kcal, in 30 minuten te bereiden.

Benodigdheden:

  • 300 gram krielaardappelen in dikke plakken
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 450 gram witvisfilet zoals zeeduivel, zeebaars, kabeljauw of schelvis
  • 450 gram kleine pijlinktvis, schoongemaakt
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen
  • 2 grote preien, het groene deel van het wit gesneden, beide in dunne plakjes gesneden
  • 600 centiliter visbouillon (eventueel van tabletten)
  • 150 centiliter fruitige witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 reepje sinaasappelschil
  • 1 laurierblaadje
  • een paar saffraandraadjes
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie voor garnering

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan en bak daarin de groene stukken prei, het korianderzaad en het mespuntje chilipoeder ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg de aardappelen en tomaten toe, schenk de visbouillon en wijn erbij. Het laurierblaadje met sinaassappelschil en saffraandraadjes ook toevoegen. Alles aan de kook brengen, het vuur dan laag zetten, en pan bijna geheel met deksel afsluiten. Ongeveer 15 minuten laten garen. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen. (Niet teveel)
Snijd de witvis in stukken van ongeveer 2 tot 2,5 centimeter. De inktvis in rechthoekige stukjes van 1,5 tot 2 centimeter bereiden en deze kruislings insnijden. Doe de witvis in de soep en kook deze 4 minuten, daarna de garnalen toevoegen, de inktvis en het witte deel van de prei erbij doen en dan in totaal nog 2 minuten koken onder af en toe roeren. Hierna onmiddelijk serveren, eventueel gegarneerd met de bladpeterselie, eet smakelijk!
© 2008 - 2024 Maryp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soep, tussendoor of als maaltijd, altijd lekker!Soep, tussendoor of als maaltijd, altijd lekker!Soep is lekker en gezond, dat weet iedereen. Of je het nu als tussendoortje eet of bij de maaltijd, of zelfs als vervang…
Soep in 15 minuten: pindasoep en kerriesoepTwee snel te bereiden smakelijke soepen met eenvoudige ingrediënten. Zowel de kerriesoep als de pindasoep zijn binnen 15…
Maaltijdsoep met pompoen en olijfkomkommerMaaltijdsoep met pompoen en olijfkomkommerEen heerlijk winterse soep met de najaarsgroenten uit de tuin. Pompoen en olijfkomkommer, in dit geval. Met een Surinaam…
Dieet en afvallen tijdens de kerstdagenDieet en afvallen tijdens de kerstdagenDe decembermaand is met al zijn feestdagen zoals Oud en Nieuw, Kerst en Sinterklaas onlosmakelijk verbonden met lekker e…

Recepten voor balkenbrijBalkenbrij is een typisch Nederlands gerecht. Het komt weg uit het oostelijk en zuidelijk deel van Nederland. Meestal wo…
Lekker gemakkelijk, het eenpansgerecht!Lekker gemakkelijk, het eenpansgerecht!Was het voorheen nog alleen voor de eenpersoonshuishoudens waar je de eenpansgerechten met enige regelmaat zag en not do…
Bronnen en referenties
Maryp (11 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.