InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Aparte hartige pannenkoeken

Aparte hartige pannenkoeken

Heb je zin in pannenkoek maar wil je niet de normale pannenkoek met spek of kaas, kijk dan eens hieronder voor iets aparters voor op je hartige pannenkoek

Beslag voor de hartige pannenkoek

Ingrediënten voor ongeveer 8 middel grote pannenkoeken

  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • ongeveer 1/4 liter melk
  • beetje zout
  • naar smaak versgemale zwarte peper
  • naar smaak verse bieslook, peterselie en/ of andere kruiden

Berijden van het beslag

  • zeef de bloem en doe deze in een kom (het zeven is om klontjes in het beslag te voorkomen)
  • Roer een voor een de eieren door de bloem en daarna de melk, als het beslag nog iets te dik is dan iets extra melk toevoegen
  • Roer de kruiden door het beslag en laat het beslag staan tot gebruik

Bakken van de pannenkoeken

  • verhit wat olie (zonnenbloem of olijf olie) in een koekenpan middelgrote koekenpanop hoog vuur
  • Als de olie goed heet is, draai het vuur laag, haal de koekenpan van het vuur en doe een pollepel beslag in de koekenpan, zorg dat het beslag alle kanten van de koekenpan raakt
  • bak de pannenkoek aan beide zijden goud bruin
  • doe de pannenkoek die klaar is tussen twee borden om hem warm te houden

De vullingen

spinazie en ei

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken
  • 500 gram verse spinanzie
  • 2 hard gekookte eieren, grof gehakt
  • 1 middel grote ui, fijn gehakt
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • boter om in te bakken
  • geraspte belegen kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereiding
  • Was de spinazie en laat in een koekenpan slinken op middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten
  • Druk het vocht uit de spinazie (dit kunt u doen met de bolle kant van een lepel) en hank de spinazie fijn
  • verhit de boter op middelhoog vuur, fruit de uit tot deze glazig is, voeg de spinazie toe en eventueel wat peper en zout. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op hoog vuur fruiten, schep tijdens het fruiten regelmatig door
  • Voeg de tomaat aan het spinazie mengsel toe en laat het geheel ongeveer 6 minuten stoven op middelhoog vuur
  • Neem de pannenkoeken, bestrooi ze met wat van de kaas en doe daarop het spinazie mengsel, serveer direct. Als de pannenkoeken wat koud zijn geworden kunnen ze even kort worden opgewarmd in de magnetron

Gehakt en champignons

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken
  • 350 gram gehakt (half om half of rundergehakt
  • 250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote uit, fijn gesneden
  • wat basillicum (vers of gedroogd)
  • wat peterselie (vers of gedroogd
  • beetje olie om in te bakken

Bereiding
  • verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is en voeg dan de champignons en kruiden toe en bak het geheel ongeveer 4 minuten tot de champignons een beetje bruin kleuren
  • voeg het gehakt toe en laat ongeveer 3 minuten bakken op middelhoog vuur tot het gehakt rul is
  • Neem de pannenkoeken, verdeel het gehakt mengsel over de pannenkoeken en serveer direct. Als de pannenkoeken wat koud zijn geworden kunnen ze even kort worden opgewarmd in de magnetron

Eet smakelijk
© 2008 - 2017 Emmie_bo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
PannenkoekreceptenPannenkoekreceptenPannenkoeken zijn van alle tijd, met lekker zachte zoete vulling, pittige of hartige vulling. Voor ieder wat wils als he…
Recepten voor verschillende soorten pannenkoekenRecepten voor verschillende soorten pannenkoekenPannenkoeken zijn heerlijk als avondmaal of ontbijt. De gewone pannenkoek is al lekker, maar er zijn nog allerlei andere…
Zelf quiche maken: het is heel simpel!Zelf quiche maken: het is heel simpel!Een quiche of hartige taart is erg populair. In kleine stukjes gesneden, als bijvoorbeeld een hapje op een feestje, als…
Recept broodje bapaoDe bapao is een gestoomd broodje met een vulling. De broodjes kunnen hartig of zoet zijn. Een hartige vulling bestaat bi…
Turkse gerechten: eenvoudige börekEr zijn ontzettend veel börekbereidingen. Bijna elke streek in Turkije heeft zijn eigen specialiteit. De meeste bereidin…

Reageer op het artikel "Aparte hartige pannenkoeken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Emmie_bo
Gepubliceerd: 11-09-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!