Zoet fruit desserts

Zoet fruit desserts Fruit is bij uitstek lekker om de maaltijd mee af te sluiten. Zoet, gezocht en heerlijk zijn de kernwoorden voor een dessert met fruit. Een voller dessert als de hoofdmaaltijd niet zwaar was en een lichter dessert als er nog net een klein dessert bij kan. Enkele voorbeelden. Smakelijk eten!

Griekse amandelpudding met krenten

Ingrediënten

  • 125 gram margarine
  • 200 gram suiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram amandelschaafsel
  • 250 gram griesmeel (fijn)
  • 3 citroenen
  • 150 gram krenten

Bereiding

Klop de boter met de suiker zo’n 10 minuten. Klop de eieren luchtig met de kaneel en voeg het griesmeel en de amandelen toe. Meng het eimengsel daarna luchtig door de boter met de suiker. Vul intussen de springvorm en plaats deze ruin een uur in de oven.
Kook het water met de suiker en het citroensap tot een lichte stroop en laat de krenten hierin wellen. Serveer tenslotte de pudding lauwwarm en giet er de krentensiroop overheen.

Gebakken banaan in kokos

Ingrediënten

  • 4 bakbananen
  • 300 gram kokos
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • enkele bolletjes roomijs
  • frituurolie

Bereiding

Rasp het kokos als dit nog niet het geval is en meng het met de suiker en “beplak” de geschilde bananen hiermee (zo dik als mogelijk). Zorg nu dat de frituurolie zeker zo’n 180 graden is en bak de bananen goudbruin. Serveer de banaan met een bolletje roomijs.

Fruitijs met nootmelange en chocolade

Ingrediënten

  • 1 liter tropisch fruit ijs
  • 100 gram citroenijs
  • 4 eetlepels ongezouten noten (melange van verschillende soorten)
  • 2 eetlepels koffie
  • 2 repen chocolade (puur)

Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukken, voeg de koffie toe en zet dit 2 tot 3 minuten in de magnetron. Maak de verschillende soorten noten klein.
Verdeel nu het fruitijs over de coupes en zet er een bolletje citroenijs bij. Giet de chocolade er overheen en strooi de stukjes noot er overheen.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dessertbuffet: Tips voor de GarneringBij het dessertbuffet hoort een garnering. Met garnering ziet uw buffet er meteen een stuk verzorgder uit. Hoe garneer i…
Zelf smoothies makenZelf smoothies makenJe kunt zelf de lekkerste smoothies maken, met vers fruit, ijs, koffie of andere ingrediënten. Het enige dat je nodig he…
Thaise dessertsEen Thaise maaltijd wordt vaak besloten met een zoet einde. Een Thais dessert of toetje dus. Overigens worden daarvoor w…
Recept zoete toetjesRecept zoete toetjesToetjes doen het over het algemeen goed na een hoofdgerecht. Tenminste als het hoofdgerecht niet van dien aard was dat e…

Rijst uit de wokRijst uit de wokRijst is lekker en gezond en wokken is gezond en handig … opgeteld zijn dit dus heerlijke, gezonde gerechten die ook nog…
Een ei hoort erbij!Een ei hoort erbij!Wie kent het niet ... " een ei hoort erbij" is jaren gebuikt ter promotie van het product. Hoe populair is het ei eigenl…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.