Maisgerechten, weer eens iets anders

Maisgerechten, weer eens iets anders De een vindt maïs lekker en de ander vindt het helemaal niets. Smaak, het blijft een zeer persoonlijke kwestie. Maar misschien toch eens uitproberen? Enkele recepten om de smaak van maïs op een andere manier tot je te nemen. Smakelijk!

Maïssoep

Ingrediënten

  • 450 gram maïs
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aardappels
  • 1 prei
  • 1 bleekselderij
  • 250 ml room
  • 2 blokjes bouillon (neutraal of groente)
  • olijfolie
  • kerriepoeder

Bereiding

Snipper de knoflook, snij de prei in ringen, de bleekselderij in kleine stukjes evenals de geschilde aardappels. Roerbak alle ingrediënten in wat olijfolie en voeg wat kerriepoeder naar smaak bij. Na zo’n 4 minuten de maïs toevoegen
Kook nu de bouillon in zo’n 700 ml water. Voeg vervolgens de roerbakgroenten en de room toe en laat het geheel zo’n 15 minuten staan. Daarna pureren en weer een minuutje op een laag pitje. Serveer daarna met donderbruin brood.

Maïssalade

Ingrediënten

  • 350 gram gekookte maïs
  • 250 gram ananas
  • 1 rode paprika
  • 1/2 komkommer
  • 1 kipfilet
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 limoen
  • olijfolie
  • zout

Bereiding

Rooster de schoongemaakte stukken paprika en zorg dat het vel verbrand. Dit vervolgens verwijderen. De kipfilet op de grill roosteren en zorg dat de buitenkant krokant is.
Neem nu een grote doorzichtige schaal en voeg de maïs, paprika, stukjes ananas, in blokjes gemaakte komkommer en klein gemaakte kipfilet toe. Maak de peterselie klein en voeg deze met wat olijfolie toe en breng het op smaak met limoensap en zout.

Geroosterde maïs

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes oregano
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Laat de maïskolven in koud water weken, haal de bladeren tot onderaan los. Hak vervolgens de peterselie en oregano klein, doe er wat olijfolie bij en smeer de maïskolven er mee in. Leg de bladeren nu terug over de maïskolven.
Grill de maïskolven nu zon 15 tot 20 minuten keer ze regelmatig om. Voor wat extra smaak eventueel peper en zou toevoegen.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer soep receptenMeer soep receptenAls je denkt dat alles er is, kom je er achter dat er wel weer iets nieuws gecreëerd wordt en zo is dat ook met de soepe…
De volle maaltijdsalade voor de herfstDe volle maaltijdsalade voor de herfstDe salade is ideaal in de zomer. Lekker fris en licht verteerbaar en dan is de overgang naar de vaste pot in de winter e…
Drie recepten voor aparte kippensoepenDrie recepten voor aparte kippensoepenEen kippensoep is altijd wel lekker op zijn tijd. Het is makkelijk te maken en heerlijk met brood erbij. Maar het kan we…
Oosterse tomatensoepOosterse tomatensoepMet soep kunt u zoveel doen. Er zijn verschillende soorten soep en soep is altijd erg lekker en makkelijk te bereiden. T…

Pizza, populair als altijdPizza, populair als altijdDe populariteit van de pizza is al jaren groot. De kant-en-klare pizza uit de vriezer de oven of magnetron in, is een ge…
Blauwaderkaas, nog niet bekend genoegBlauwaderkaas, nog niet bekend genoegIn Nederland zie je nog te weinig mensen die bekend zijn met en genieten van de blauwaderkaas. Je hebt pittige en milder…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 17-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.