Drie recepten voor gevulde chocoladebonbons

Bonbons zijn heerlijke chocolade cadeautjes om in je mond te laten smelten en je te laten verrassen door de vulling. Geniet van deze eenvoudige recepten om zelf chocoladelikeur-, kersenbonbons of de mascarponebakjes te maken. Je kunt ze ook samen met je kinderen maken op een regenachtige middag. Verras je vrienden en familie met deze lekkernij...

Chocoladelikeur bonbons

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 bonbons
  • 100 gram pure chocolade
  • 5 gekonfijte kersen (in tweeën)
  • 10 hazelnoten
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 4 eetl. likeur
  • papieren bonbon vormpjes

En eventueel voor de afwerking 50 gram pure (gesmolten) chocola of snelle witte krullen (zie voor recept in de special)

En zo ga je te werk:

  1. Eerst moet je de bakjes maken die je kunt vullen. Gebruik hiervoor een bakplaat die je bekleed. Smelt de chocolade. Vul de papieren vormpjes met de chocolade. Zorg ervoor dat de randen goed opgevuld worden. Draai de vormpjes om en laat ze koud en daarmee hard worden.
  2. Wanneer ze koud en hard genoeg zijn kun je voorzichtig de bonbonpapiertjes eraf trekken. De bakjes zijn nu klaar. Doe in ieder bakje een hazelnoot of een halve kers.
  3. Voor de vulling pak je de slagroom en doe dit in een kom. Strooi de poedersuiker (liefst door een zeef) door het mengsel en voeg nu ook de likeur toe. Klop de slagroom 'lobbig' dus niet te luchtig.
  4. Doe dit mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond (1 cm). Verdeel het mengsel over de bakjes. Zet de bakjes hierna ongeveer twintig minuten in de koelkast.
  5. Wanneer de 20 minuten bijna om zijn smelt je de rest van de chocolade. Deze verdeel je over de slagroom van de bakjes om deze te bedekken. Je kunt nu nog wat witte chocolade spuiten op de bonbon of de witte krullen, trek er met een cocktailprikker wat vormpjes in voor een mooi effect. Ook kun je nog een noot ter decoratie op de warme chocolade drukken. Laat de chocolade afkoelen en dan lekker genieten!

Kersenbonbons

Dit heb je nodig voor ongeveer 24 bonbons
  • 12 gekonfijte kersen (in tweeën)
  • 2 eetl. Rum of cognac
  • 250 gram marsepein
  • 125 gram pure chocolade

extra: pure, witte of melkchocolade (naar keuze)

En zo ga je te werk:

  1. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op.
  2. Halveer de kersen en doe ze in een bak. Neem de rum of cognac en meng die door de kersen. Laat dit minimaal een uur intrekken. Roer af en toe door (anders zakt de rum/cognac naar de bodem)
  3. Maak van de marsepein 24 bolletjes. Druk in elk bolletje een gemarineerde kers.
  4. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt dit boven heet water.
  5. Pak de bolletjes, bijvoorbeeld met een cocktailprikker, en doop deze in de gesmolten chocolade. Laat het teveel eraf druppen boven de bak. Plaats de bonbons op de bakplaat en laat ze stollen.
  6. Door bijvoorbeeld witte chocolade te smelten en dit te sprenkelen over de kersenbonbons krijgt dit een mooi effect

Chocolade-mascarponegebakjes

Dit heb je nodig voor ongeveer 20 bonbons
  • 100 gram pure chocolade

voor de vulling:
  • 100 gram pure of melkchocolade naar keuze
  • 200 gram mascarpone
  • tl. puntje vanille-extract
  • cacaopoeder

En zo ga je te werk:

  1. Bekleed een (bak)plaat met bakpapier. Smelt de chocolade. Vul 20 chocoladevormpjes met de chocolade. Bestrijk de randjes zorgvuldig en leg ze vervolgens op de kop om te stollen.
  2. Wanneer de chocolade is afgekoeld kun je voorzichtig de vormpjes eraf trekken.
  3. Voor de vulling smelt je de chocolade. Roer de vanille en de mascarpone er voorzichtig door tot één glad mengsel. Laat het afkoelen maar roer het wel af en toe door. Net zolang tot het geschikt is om te spuiten.
  4. Doe de vulling met de mascarpone in een spuitzak met een stervormige opening. Vul de bakjes. Bestuif de bonbons daarna met een beetje losse cacao.

Tip: vervang de mascarpone eens door crème fraîche.
© 2008 - 2024 Hoptunaa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Heerlijke Italiaanse chocolade receptenHeerlijke Italiaanse chocolade receptenChocolade: het 'godensnoepje' van de mensheid! Overal ter wereld zijn ze er gek op. De smaak van chocolade verschilt per…
Bonbons maken: receptBonbons maken: receptBonbons: wie houdt er nou niet van? Er zijn diverse workshops om bonbons te maken, maar je kan ook thuis aan de slag gaa…
Zelf gevulde bonbons makenZelf gevulde bonbons makenKijk jij ook altijd verlekkerd in de etalage bij de bakker of chocoladewinkel? Al die mooie creaties van chocola lachen…
Fruitblokjes en fruitlolly'sFruitblokjes en fruitlolly'sFruitblokjes en fruitlolly's zijn heerlijk in de zomer. Ze zijn makkelijk te maken en er zitten weinig suiker en kleurst…

Drie recepten voor chocolade koekenKoekjes zijn altijd lekker en handig om wat van op voorraad te hebben. Nog lekkerder zijn ze zelf gemaakt. Geniet van he…
Chocola, chocola en nog eens chocolaBen je dol op chocolade, maar ben je niet zo'n keukenprinses en mislukken jouw baksels vaak? Wil je toch zelf iets op ta…
Hoptunaa (55 artikelen)
Laatste update: 21-07-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.