InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Syrische Barbeque

Syrische Barbeque

Syriërs zijn dol op picknicken en meestal betekent picknicken tegelijk barbecuen. Hieronder volgen de recepten voor de drie zaken die meestal gegeten worden tijdens zo'n barbecue.

Shish taouk

Ingrediënten:

  • 1 kg kipfilet, gesneden in blokjes van zo'n 2 cm
  • Kardemom
  • Gember
  • Witte peper
  • Koriander
  • Zout
  • 10 teentjes knoflook
  • 1/2 liter yoghurt
  • Olie (zonnebloem, mais of sla)
  • Groene paprika

Snij de kip in blokjes en doe de blokjes in een grote schaal. Voeg de andere ingrediënten, behalve de paprika, toe en laat de kip een tijd marineren (liefst de avond van tevoren, hoe langer de kip in de marinade staat, hoe beter de smaak wordt).
Doe vervolgens de kipstukjes aan spiesjes en doe er bij elk spiesje 2 of 3 stukjes paprika bij. Nu zijn ze klaar voor de barbecue.

Kebab

Ingrediënten:

  • Gehakt (liefst lams, en zeker niet alleen rundsgehakt, dat is te mager, een beetje vet is belangrijk voor de smaak)
  • Zout
  • Peterselie

Meng het gehakt met het zout en de fijngesneden peterselie. Doe het aan spiesjes, waarbij je een beetje water gebruikt (alleen wat om je handen te bevochtigen). Het is belangrijk dat het vlees goed aan de spiesjes blijft plakken, zodat het er niet afvalt. Nu zijn de kebab-spiesjes klaar voor de barbecue.

Shaslick

Ingrediënten:

  • Stukken vlees en vet, zo'n 2 cm (als je niet van vet houdt, hoef je het uiteraard niet te eten, maar doe het er wel bij omdat het zorgt dat de rest van het vlees mals wordt, Syriërs zijn overigens dol op deze stukjes vet)
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Zout

Voeg de peper, paprikapoeder en het zout toe aan het vlees en vet en meng alles goed door elkaar. Doe de stukjes vlees en vet nu aan de spiesjes en ze zijn klaar voor gebruik.

De Shaslick heeft de meeste tijd nodig op de barbecue, de kip en vooral de kebab is snel klaar. Het is lekker om een salade en eventueel frietjes te serveren bij het vlees.

Smakelijk eten!

Lees verder

© 2008 - 2017 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Barbeque ideeënHet is weer barbeque tijd. De winkels liggen weer vol met allerlei gemakkelijke maar veel te dure barbeque pakketjes. Ze…
VerjaardagsideeënBen je ook eens toe aan het anders vieren van je verjaardag? Heb je genoeg van het "gezellig" in een kringetje te zitten…
Geld verdienen met je receptenVeel mensen plaatsen heerlijke recepten op internet. Er zijn vele websites waar deze kunnen worden geplaatst. Het is ook…
Syrische Kinderen en Oorlogstrauma'sDe Syrische burgeroorlog treft jong en oud en zoals altijd heeft een oorlog veel impact op de psyche van een mens. Dat g…
Syrische hamsterDe "mesocricetus auratus" ook wel genoemd Syrische hamster is een van de meest voorkomende hamster die ook wel als huisd…

Reageer op het artikel "Syrische Barbeque"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sasati
Gepubliceerd: 24-06-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Recepten Midden-Oosten
Schrijf mee!