IJsrecepten voor een zwoele zomer

IJsrecepten voor een zwoele zomer Lekkere ijsrecepten voor een zwoele zomerdag of een cocktail voor de avond. Eenvoudig zelf klaar te maken en snel te serveren. Nu het mooie weer nog... Het voorjaar is in volle gang en zometeen is het zomer en doet ijs het altijd goed. Maar ijs kan op allerlei manieren worden toegepast en op een warme zomerdag is een extra fris ijsje extra lekker. Met vers fruit gecombineerd maken we er nog een gezond geheel van. Hierbij enkele recepten.

Bosvruchten met yoghurtijs

  • 250 gram verse bosvruchten (bosbessen of frambozen)
  • 50 gram slagroom
  • 375 gram yoghurt (magere yoghurt mag, maar volle maakt het iets “voller”)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroensap

Het fruit moet gepureerd worden en voeg hier de suiker en het citroensap aan toe. Mengel bij de yoghurt voegen en mix het goed. Enkele uren in de koeling tot rust laten komen en vervolgens afdraaien in de ijsmachine. Voor een mooie opmaak is het serveren in een longdrinkglas en enkele verse bosbessen of frambozen een feestelijk gezicht.

Aardbeien roomijs

  • Vers aardbeien-roomijs (verpakt uit de supermarkt kan ook)
  • 500 gram aardbeien of zomerkoninkjes
  • ijswafels
  • citroensap (1/2 citroen)
  • enkele takjes mint
  • poedersuiker

250 aardbeien pureren en over het aardbeien-roomijs gieten (2 bolletjes aardbeien-roomijs per ijscoupe). Druppel er wat citroensap overheen en drappeer er enkele verse aardbeien op. Een ijswafel erbij voor de neutrale smaak en maak het geheel af met wat poedersuiker.

IJscocktail

  • Mousserende witte wijn (voor degene die geen alcohol drinkt sprite)
  • Likeur
  • Vruchtenijs
  • Suiker

Maak een suikerrandje aan een champagneglas (doop het randje van het glas in suikerstroop en daarna in de suiker) Doe 2 bolletjes ijs in het glas en giet er een eetlepel likeur bij en maak het af (tot bijna rand van het glas) met de mousserende wijn (of sprite). Laat het even staan en voeg er een kleurig rietje aan toe.

Mandarijenijs

  • 5 eierdooiers en 4 eierdooiers
  • 2 deciliter slagroom
  • 200 gram suiker
  • 4 mandarijntjes
  • 4 eetlepels mandarijnlikeur
  • enkele takjes mint

Splits 4 eieren en klop de eierdooiers met 100 gram suiker luchtig/wit boven een pan met warm water. Daarna de mandarijnenlikeur toevoegen en opkloppen tot de massa koud is. Klop de slagroom op en schep deze door de dooiermassa. Hol de mandarijntjes uit en pureer ze. Schep het vruchtvlees door de massa en schenk dit in de uitgeholde mandarijntjes. Zet de mandarijntjes en de vriezer en laat het 4 uur staan. Wat je over hebt zet je in een diepvriesdoos in de vriezer. Klop vervolgens de eiwitten met 100 gram suiker stijf en voeg 1 eierdooier toe. De mandarijntjes kunnen nu uit de vriezer en spuit het eiwit op de mandarijntjes. Gratineren in de over (zacht bruin) en voeg voor de garnering wat mint toe.

Citroenijs

  • 4 volle eetlepels citroenijs
  • 4 opgerolde koekjes
  • 4 takjes mun
  • chocolade snippers

Neem opvallend gedecoreerde glazen, vul glazen met ijs en zet ze in de vriezer. Haal ze vlak voor ze op tafel gaan een koekje in, doe er een takje munt bij en maak het af met wat chocolade snippers.

Smakelijk eten!
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aantal calorieën in ijsjesMet mooi weer snakken we naar een lekker koud ijsje. Als je wilt afvallen is zo’n ijsje dan eigenlijk wel de juiste keuz…
Eenvoudige ijsdessertsEenvoudige ijsdessertsAls de vrolijke warmere seizoenen er aan komen kunnen we legitiem een ijsje eten. Een ijsje als verfrissing of een ijsje…
Dieet en ijs, zelf caloriearme ijsjes maken van vers fruitDieet en ijs, zelf caloriearme ijsjes maken van vers fruitTijdens een warme zomerdag is er niets heerlijker dan te genieten van een heerlijk koel en verfrissend ijsje. Echter, kl…
Vers fruit als maaltijd of tussendoorVers fruit als maaltijd of tussendoorFruit is gezond, dat zal niemand ontkennen, maar niet iedereen zit te wachten op bergen fruit. De mensen die fruit wel o…

Koken op de camping: spinazie met pasta of aardappelpureeKoken op de camping: spinazie met pasta of aardappelpureeSommige mensen vinden het leuk om ver van de bewoonde wereld te kamperen. Ergens achterin een dal, op minstens een half…
Echte limburgse rijstevlaai uit eigen keukenEchte limburgse rijstevlaai. Bij ons op verjaardagen een onmisbare gast. Met een beetje moeite tover je de lekkerste vla…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 28-05-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.