InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Oma's winterkost: Hete bliksem

Oma's winterkost: Hete bliksem

Oma's winterkost: Hete bliksem Hete Bliksem. Een heerlijk wintergerecht met onder andere aardappelen, appelen, gehakt en ui. Hoewel het echte winterweer nog uit blijft toch lekker om na een gure regendag een ouderwetse warme ovenschotel te serveren. In dit artikel het recept om hete bliksem te bereiden. Eet smakelijk.

Hete Bliksem Ingredienten:

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 400 gr gehakt
  • 50 gr boter
  • zout
  • peper
  • 1 pond zoete appelen
  • 1 pond zure appelen

Bereiding Hete Bliksem:

  • Boter een vuurvaste schaal in
  • Kook de aardappelen gaar, snijdt ze in dunne plakjes
  • Snipper de uien en bak ze lichtbruin in wat boter.
  • Voeg het gehakt toe aan de uien, bak het met de uien mee.
  • (Het rul bakken van het gehakt kunt u evt m.b.v. een vork doen. Als u een anti-aanbakpan heeft is dit niet verstandig i.v.m krassen in de pan, gebruik liever een houten of kunstof kookgerei)
  • Voeg een behoorlijke hoeveelheid peper en zout toe, tenzij smaak en / of dieet anders voorschrijft.
  • Schil de appelen, klokhuis verwijderen en snipperen.
  • Voeg nu alles laag om laag in de vuurvaste schotel. Eindig met een laag gehakt.
  • Dek de schotel af met een laag aluminiumfolie.
  • Oven voorverwarmen op 180 graden en 30-40 minuten in de oven laten garen.
© 2007 - 2015 Mirthe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde links
Oma's winterkost: Preisoep.
Gerelateerde artikelen
Stamppotten en stoofpotten: deel 2Stamppotten en stoofpotten: deel 2De aardappel, ons dagelijkse voedingsmiddel, mag zeker niet als minderwaardig worden beschouwd. Aardappelen hebben een h…
Hete bliksem met rundvlees, toetje vlaflipEen recept uit oma's keuken. Een heerlijke zoete stampot. Kinderen zijn er gek op! Heeft u moeilijke eters in huis is di…
Echt Hollandse stamppottenDe winter staat voor de deur. En niets is lekkerder om met het koude weer echt Hollandse stamppotten te eten. Er bestaan…
Hete bliksem, klapstuk en blauwe bliksemHeerlijke stampot met zoete en zure appels, stoofpeer en hutspot met klapstuk. Recepten zoals oma ze vroeger maakte.
Gehakt in de ovenGehakt in de ovenGehakt is een geliefd vleesproduct. Het is lekker, goedkoop en je kan er vele kanten mee uit! In de winter is het heerli…

Reageer op het artikel "Oma's winterkost: Hete bliksem"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Josefien Wiersinga, 27-10-2010 19:29 #3
Bah, dit is geen lekker recept, veel te droog. Misschien wat water met bouillonpoeder toevoegen…?

Henk, 18-12-2009 16:35 #2
Wij zijn het eens met Betty, wat is de oventemperatuur.
We hebben alles klaar staan, wat nu.

Oventemperatuur graag

Betty van der Paard, 04-11-2008 12:20 #1
Ik ga het recept zeker maken, maar het was wel handig geweest om erbij te zetten op welke temperatuur de oven moet?

Infoteur: Mirthe
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 3
Schrijf mee!