InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Valentijn; Chocolade-kokos-hart cake

Valentijn; Chocolade-kokos-hart cake

Op 14 februari wordt in grote delen van de wereld Valentijnsdag gevierd. Een dag waarop geliefden elkaar nog eens extra laten weten hoeveel ze om elkaar geven. Op deze dag echter mag ook een stille liefde zijn of haar Valentijn verrassen. Dit kan natuurlijk met een kadootje, een bos rozen of iets lekkers.

Algemeen

Nog even en het is weer 14 februari en vieren we Valentijnsdag. Naast alle verjaardagen, huwelijken en overig gedenkdagen, is het ook weer de dag dat (stille of jonge) geliefden elkaar laten weten hoeveel ze om elkaar geven. Dit kan in de vorm van een bos rode rozen, een geschenk of gewoon iets lekkers. Hierbij een recept voor een chocolade-kokos cake. Plannen voor een huwelijksaanzoek………

Chocolade-kokoscake

Benodigdheden

  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram kokos, geraspt
  • 50 gram suiker
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 1 pak mix voor chocoladecake (gebruik zelf de mix van Koopmans)

  • Een springvorm van ongeveer 24 cm (of andere vorm, maar in ieder geval met 2 liter inhoud)
  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • Mixer
  • Beslagkom

Bereiding van de cake

  • Verwarm als eerde de oven voor op ongeveer 160 graden C.
  • De springvorm bekleden met het bakpapier en het daarna dun invetten met wat boter
  • Knip uit een ander stuk van het bakpapier een hart dat iets kleiner is dan de doorsnede van de bakvorm. Natuurlijk kunt ook een aantal kleinere harten knippen
  • Met de mixer de boter in een beslagkom zacht en romig kloppen
  • Daarna in één keer de cake mix, de eieren, 60 gram van de kokos en de suiker toevoegen
  • Met de mixer op de laagste stand in één minuut tot een gladde massa mixen
  • Nu de mixer overschakelen naar de hoogste stand, en in drie minuten het geheel tot een luchtig beslag mixen
  • Het beslag voorzichtig overdoen in de bakvorm, gelijkmatig verdelen en glad strijken
  • Leg het uitgeknipte hart in het midden van de springvorm (of verdeel de kleinere harten gelijkmatig)
  • Strooi de rest van de kokos gelijkmatig naast het hart op het beslag
  • Verwijder het papieren hart (of harten) voorzichtig
  • Schuif de bakvorm in het midden van de oven en bak het in vijftig tot zestig minuten gaar
  • LET OP na vijfendertig minuten bakken de aluminiumfolie over de cake leggen om te voorkomen dat de kokos verbrand.
  • Het is mogelijk om door middel van een satéprikker te controleren of de cake gaar is. Prik de cocktailprikker voorzichtig in het midden van de cake. Haal deze er net zo voorzichtig weer uit, is de prikker daarna nog schoon en droog, dan is de cake gaar. Zo nodig de baktijd iets verlengen.
  • Laat de cake tien minuten in de oven afkoelen
  • Daarna uit de oven en springvorm halen, en met het bakpapier op een taartrooster laten afkoelen.

Deze cake is zowel warm als koud erg lekker. Natuurlijk is de kokos ook te vervangen door fijngehakte hazelnoten, of hele fijne (gesuikerde) sinaasappelschil.

In plaats van een ronde springvorm te gebruiken kan ook een hartvorm gebruikt worden. Let dan wel op dat de inhoud van deze vorm gelijk is aan die van een springvorm.

Eet smakelijk, maar vergewis eerst wie uw Valentijn is. Wie weet heeft u een andere Valentijn op het oog, dus…….

Fijne Valentijnsdag.
© 2008 - 2017 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Maak een speciale cake met een eenvoudig receptVan een eenvoudig cake recept kun je al gauw uitpakken naar een verrassende cake. Denk eens aan wat vruchten in je cake.…
Taarten voor minder dan twee euroTaarten voor minder dan twee euroTijdens een verjaardag kan taart vaak niet ontbreken. Daarbij wordt er ook nog taart getrakteerd op het werk, op school…
Australische recepten, gebakGebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft D…
Drie variërende cake receptenDrie variërende cake receptenWaar ze in het Engels het woord cake gebruiken om zo ongeveer alle soorten taart en gebak te omschrijven, hebben we in N…
Zelf chocolade(-taart of scones) maken zonder gluten/granenZelf chocolade(-taart of scones) maken zonder gluten/granenZelf een overheerlijke chocoladetaart maken zonder granen erin? Of misschien toch liever lekkere chocolade-scones? Alles…

Reageer op het artikel "Valentijn; Chocolade-kokos-hart cake"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Hdv, 24-02-2008 10:00 #1
Mmmmmmmmmmmmmmm heerlijk maar we hadden geen kokos :-)

Infoteur: Storm
Laatste update: 25-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 1
Schrijf mee!