Warme geitenkaas op een broodje met fris slaatje (veggie)

Warme geitenkaas op een broodje met fris slaatje (veggie) Geitenkaas kan je op verschillende manieren in een gerecht verwerken. Als lunch kan je geitenkaas op een broodje opwarmen in de oven. Heerlijk met wat noten, zaden of pitten en een fris slaatje.

Warme geitenkaas op een broodje met een fris slaatje

Ingrediënten

  • 1 rolletje geitenkaas of grotere buche, aantal plakjes is om de helften van een keizersbroodje te volgen
  • keizersbroodje of kleine granenbroodjes voor in de oven
  • honing
  • noten, pitten, zaden naar keuze (zonnebloempitten, pijnboompitten, pistachenoten, walnoten, sesamzaadjes)
  • 30 gr (of een hand vol) rucola of sla naar keuze
  • 4 kerstomaten
  • vinaigrette

Bereiding

Leg plakjes geitenkaas op een helft (boven of onderkant) van een opengesneden keizersbroodje. besprenkel met honing en wat zaden, noten of pitten. Voeg er nog een snuifje gemixte kruiden, tijm, rozemarijn of oregano aan toe en dat mag 10 minuten in de oven op 180°.
Maak ondertussen een fris slaatje. Neem wat rucola of andere sla naar keuze, enkele kerstomaten, en nog wat gehakte noten of zaden. Doe er een vinaigrette in of maak een eigen vinaigrette met onderstaand recept.
Meng alles, leg op de helft van een groot bord.
Leg de ovenbroodjes erbij als ze klaar zijn en geniet van een gezonde en lekkere maaltijd!

Honing-mosterd-vinaigrette

Een honing-mosterd vinaigrette is altijd en overal lekker. Het heeft een pikante en een zacht-zoete smaak en dus voor vele smaken goed.

Ingrediënten

  • Honing
  • olijfolie, of een andere olie naar keuze (zoals notenolie, zonnebloemolie, let hierbij wel op smaken als je deze gaat combineren, niet alles zal bij mosterd en honing passen)
  • mosterd
  • kruiden

Bereiding

Neem een klein kommetje en doe er 1 eetlepel olijfolie in en 1 eetlepel water. Olie en water mengen niet goed maar als je van bij het begin al genoeg mengt, vloeit dat zeker op tijd samen. Doe er een 2 theelepels honing in en 1 theelepel mosterd bij. Klop goed onder elkaar met een klopper of vork. Doe er rozemarijn, dragon, paprikapoeder, oregano, basilicum, tijm, naar keuze in.
Blijf roeren tot het 1 geheel vorm. Je kan proeven, maar ik kan je niet beloven dat het perfect smaakt op zichzelf. Het is louter bedoeld om je slaatje meer smaak te geven. En dat doet hij zeker.
© 2013 - 2024 Elkever, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De lekkerste belegde broodjes; eenvoudig te makenDe lekkerste belegde broodjes; eenvoudig te makenBelegde broodjes doen het altijd goed; tijdens het ontbijt, voor bij de lunch of als bijgerecht voor de avondmaaltijd. I…
Geitenkaas, ideaal om mee te combinerenGeitenkaas, ideaal om mee te combinerenGeitenkaas is een magere kaassoort die zeer geschikt is om te combineren in allerlei gerechten. Dit kan variëren van een…
Geitenkaassalade, maar dan andersGeitenkaassalade, maar dan andersVerse geitenkaas is gezond en lekker en wordt steeds populairder. Dat geldt voor de geitenkaas op het verse broodje, de…
Gezonde maaltijd broodjesGezonde maaltijd broodjesGezonde broodjes kunnen we zelf wel bedenken, maar toch blijkt vaak dat we geen benul hebben van de calorieën die een zo…

Noten in de voedingNoten in de voedingWe weten dat noten gezond zijn en dan hebben we het natuurlijk niet over de sterk gekruide nootjes bij de borrel, maar d…
Boston cream pie, elegante taart uit een chique hotelDe Boston cream pie is een traditioneel gerecht uit het beroemde Parker House Hotel in Boston dat in 1855 werd geopend d…
Elkever (4 artikelen)
Gepubliceerd: 12-10-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.