InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Australische recepten, gebak

Australische recepten, gebak

Gebak is eigenlijk heel internationaal, alleen met dat verschil dat ieder land zijn eigen specialiteit heeft. Zo heeft Duitsland natuurlijk zijn Schwartwalderkirchtorte, Nederland zijn appeltaart. Australië heeft lekkere Christmas cake of een Meringue taart.

Algemeen

Een internationale taart bakken? Australië heeft een aantal lekkere recepten. Gewoon een taart met vers fruit of alvast een Christmas cake.

Meringue taart met vers fruit

Benodigdheden:

  • 2 kopjes gemengd vers fruit
  • 1 kopje room
  • 1 kopje suiker
  • ¼ kopje gekookt water
  • 1 ½ theelepel bloem
  • 1 theelepel witte azijn
  • 6 grote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ banaan, fijngehakt

  • Mixer
  • Ruime schaal
  • Springvorm

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius
  • Splits de eieren
  • Klop de eiwitten in de schaal op lage snelheid ietwat dikker, dan 3-4 minuten tot het stijf is
  • Water, bloem, azijn, vanillesuiker en suiker toevoegen
  • Klop het mengsel nog een minuut op halve snelheid
  • Doe dit mengsel over in een springvorm
  • Bak het mengsel 10 minuten in het midden van de oven
  • Temper de warmte van de oven naar 100 graden Celsius en bak de taart nog 40 minuten. Tijdens het bakken de oven NIET openen, dan zakt de taart in
  • Nadat de baktijd afgelopen is, de taart in de oven laten staan tot het helemaal is afgekoeld

  • Klop de slagroom stijf
  • Mix de banaan door de slagroom
  • Verdeel de bananenslagroom over de taart
  • Versier de slagroom met het verse fruit

Eet smakelijk

Recept 2, Christmascake

Benodigdheden voor de taart:

  • 200 gram rozijnen
  • 125 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 65 gram bruine suiker
  • 50 gram amandelpoeder
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 45 gram gekonfijte sinaasappel
  • 2 ½ cl whisky
  • 1 ½ ei
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • ½ appel, geraspt
  • 1 eetlepel sinaasappelmoes
  • 1 ½ theelepel kruidenmengsel van gember, kruidnagel en noodmuskaat
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • Zout

  • Bakvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten glazuur:

  • 250 gram poedersuiker
  • 5 eiwitten
  • Sinaasappelmarmelade
  • Marsepein
  • Snufje zout

Bereiding:

  • Schil de citrusvruchten en pers ze uit
  • Snijdt de gekonfijte sinaasappel en dadels in stukjes
  • Meng alle fruit met het uitgeperste citrus sap en whisky
  • Laat dit 2 uur marineren
  • Oven voorverwarmen op 160 graden Celsius
  • 125 gram boter met de bruine suiker kloppen tot de kleur van het mengsel wit is
  • Bloem, snufje zout, kruiden, amandelpoeder, marmelade en fruit onder goed roeren toevoegen. Wel goed blijven roeren
  • Doe het bakpapier in de bakvorm en giet het deeg hierin
  • Bak het deeg ongeveer 50 tot 60 minuten
  • Controleer of de cake gaar is door met een mes in het baksel te prikken. Is het mes droog, dan is de cake klaar.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen
  • Maak nu het glazuur door een snufje zout aan de eiwitten toe te voegen en deze te kloppen
  • Voeg de poedersuiker toe en blijf kloppen tot een stevige massa
  • Overgiet de cake (die uit de vorm is gehaald) met de marmelade en dan een dun laagje marsepein
  • Dan met een spatel het suikerglazuur uitstrijken over de cake
  • Even laten inharden en eten maar

Eet smakelijk
© 2007 - 2017 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je fondant of glazuur voor op een taart?Wat is nu leuker dan een mooie persoonlijke taart te bakken voor iemand die jarig is, gaat trouwen, een diploma heeft ge…
Zelf een taart maken met behulp van een stappenplanZelf een taart maken met behulp van een stappenplanZou je ook zo graag iemand van wie je houdt willen verrassen met een zelfgemaakte taart, maar heb je nul ervaring met he…
Recept: chique chocoladetaartZoek je een makkelijk recept voor een chique chocoladetaart, dan is dit het juiste recept! Qua vullingen zijn er veel co…
Soorten marsepeinMarsepein is voor jong en oud een prachtig product om mee te werken. Je kan er van alles mee maken, zoals leuke Sinterkl…
Hoe maak je een zelfgemaakte fondant/marsepein taart?Hoe maak je een zelfgemaakte fondant/marsepein taart?Het maken van een fondant taart lijkt moeilijk, maar is redelijk eenvoudig en erg leuk! Je kunt je kunsten tonen aan je…

Reageer op het artikel "Australische recepten, gebak"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Storm
Gepubliceerd: 01-12-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!