Hartige cupcake recepten

Hartige cupcake recepten Cupcakes is zo’n typisch product wat door heel nadrukkelijke marketing succesvol geïntroduceerd is, want pakweg één of twee jaar geleden wisten veel mensen niet eens wat het was. Dat neemt niet weg dat cupcakes gewoon heel lekker kunnen zijn en er ruim gevarieerd kan worden. Toch associëren veel mensen cupcakes met zoetigheid. De hartige cupcakes zijn minder bekend, maar dat maakt ze niet minder lekker. Prima in de avond als hapje of als namiddag hapje als je wat flauw wordt, maar het nog geen tijd is voor de avondmaaltijd. Enkele voorbeelden en varieer naar smaak.

Cupcakes met spek en kaas

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 80 gram pittige kaas
  • 120 gram spekblokjes
  • zout
  • bieslook

Bereiding

Mix het zelfrijzend bakmeel, de eieren en de karnemelk met een snufje zout. Rasp daarna de kaas en meng deze met de spekblokjes en wat klein gemaakte bieslook goed door het beslag. Verdeel nu het beslag over de 12 cups. De cupcakes hebben zo’n 15 tot 18 minuten minuten nodig om te garen. Haal ze daarna uit de vormpjes en laat ze afkoelen om ze daarna te presenteren met wat stukjes bieslook erop.

Pittig gehakt cupcakes

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml karnemelk
  • bakpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes
  • rozemarijn
  • 70 gram geraspte kaas
  • 1 rode paprika
  • zout

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de bosuitjes kleingemaakt een beetje glazig. Voeg wat rozemarijn en het gehakt erbij en bak het geheel in zo’n 8 tot 10 minuten rul. Mix het zelfrijzend bakmeel, wat bakpoeder, met de karnemelk, de eieren en de kaas en doe er het rul gebakken gehakt bij. Goed mengen en dan in de cupcakes doen. Zet het in de oven en bak het zo’n 20 minuten. Snij de paprika in reepjes en leg op de afgebakken cupcakes wat paprika.

Viscupcakes

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 blikjes tonijn op waterbasis
  • 2 lenteuitjes
  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram oude kaas
  • 1 augurk
  • 12 kleine tomaatjes
  • yogonaise
  • koriander
  • tomatenketchup
  • 40 gram geraspte kaas
  • verse peper en zout

Bereiding

Meng het zelfrijzend bakmeel met de eieren en de karnemelk . Voeg daarna de olijfolie, de geraspte kaas, de lenteuitjes en wat peper en zout naar smaak en meng het met het andere mengsel. Roer het goed door, zodat het een mooi mengsel wordt. Vul daarna de cupcakes driekwart met het mengsel en bak het in zo’n 20 minuten gaat in de oven.
Laat de tonijn uitlekken en schep deze in een kom, doe er klein gemaakte koriander en een klein gemaakt augurk bij en meng het met een flinke eetlepel yogonaise en wat tomatenketchup. Doe op de inmiddels afgekoelde cupcakes een dot van dit mengsel, strooi er vervolgens wat geraspte oude kaas overheen en zet het nog even in de oven (4 tot 5 minuten). Garneer het met een open gesneden klein tomaatje.
Geen liefhebber van tonijn? Dit kan je ook vervangen door makreel op waterbasis.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cupcakes maken en versierenCupcakes, lekkere en vrolijke cakejes. Je kan ze gemakkelijk zelf maken en het is erg leuk, ook met kinderen. Maar wat i…
Cupcakes die nooit mislukken!Een must-have op een feestje en populairder dan ooit: cupcakes! Cupcakes zijn een fantastische traktatie en wanneer u le…
Het bakken van de perfecte cupcakeHet bakken van de perfecte cupcake zit hem niet alleen in het vinden van een goed recept, maar ook welke cupcake vormpje…
Cupcakes workshop – informatie en prijzenBen je op zoek naar een leuke groepsactiviteit voor een verjaardag, vrijgezellenfeest of vriendinnenweekend? Iets wat ni…

Mikado pannenkoekenPannenkoeken maken kost haast niks. Geen tijd, geen geld, geen moeite. Ze zijn leuk en makkelijk om te bakken, en meesta…
Kleine gerechtjes voor bij de Rakı of barbecueRakı is een drank om eerbied voor te hebben. Rakı laat het lichaam voor wat het is en gaat op de loop met het…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 18-02-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.