Snelle, maar heerlijke pastasaus

Snelle, maar heerlijke pastasaus U heeft trek in pasta, maar geen zin om uren in de keuken te staan voor een heerlijke saus en geen trek in een simpele kant en klare saus uit een potje? Probeer het recept hieronder eens uit. Gegarandeerd binnen 15 minuten een heerlijke pastasaus op tafel, geschikt voor bij iedere soort pasta en u kunt met het recept eindeloos variëren, zodat u steeds iets nieuws op tafel zet.

Pastasaus met gehakt, courgette, paprika, ui en champignons

Deze pastasaus, op basis van een simpele en goedkope tomatensaus uit een potje, maakt van ieder pastagerecht een succes! Dit recept is heerlijk te combineren met verschillende soorten pasta. U kunt er spaghetti bij eten, maar ook met macaroni, penne, farfalle of zelfs tagliatelle is deze saus heerlijk te combineren.

Ingrediënten voor vier personen:

  • Simpele (goedkope) tomatensaus uit een potje
  • 400 gram gehakt
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 150 gram champignons in vieren

Bereidingswijze

Doe de tomatensaus in een pan en zet deze alvast op laag vuur. Bak in de tussentijd het gehakt zonder boter of olie rul. Als het gehakt gaar is, schep het dan met een schuimspaan in de pan bij de tomatensaus en zorg dat er zo min mogelijk braadvet bij de saus komt. Bak nu de gesneden groenten, behalve de champignons in het vet van het gehakt gaar en schep deze vervolgens ook bij de saus. Voeg tot slot de champignons direct aan de saus toe. Verwarm de saus goed door en voeg hier naar smaak nog wat knoflookpoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden aan toe en laat de saus nog even staan als u de pasta gaat koken.

Schep de pasta in een diep bord en schep de saus hier overheen. Lekker met een beetje geraspte kaas!

Variaties op de simpele pastasaus

Met bovenstaand recept kunt u eindeloos variëren, probeer bijvoorbeeld eens een van onderstaande variaties uit:
  • Voeg eens wat spekreepjes toe en bak deze samen met het gehakt.
  • Vervang het gehakt eens door in blokjes gesneden kipfilet.
  • Vervang de groente door groente die u zelf lekker vindt, zo kan de courgette bijvoorbeeld vervangen worden door een in ringen gesneden prei.
  • Met kruiden maakt u dit recept echt lekker! De chilipoeder maakt het recept wat pittig, voor een mildere variant kunt u paprikapoeder gebruiken.
  • Voeg in plaats van gedroogde knoflookpoeder eens wat verse knoflook toe en bak deze, in kleine stukjes, mee met het gehakt.
  • Uiteraard zijn er nog veel meer variaties op dit recept te bedenken. Voeg toe wat u zelf lekker vindt en varieer erop los!

Eet smakelijk!
© 2013 - 2024 Nemesisdivina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pastasaus maken in een slow cookerPastasaus maken in een slow cookerEen slow cooker is een handig apparaat om de lekkerste eenpansgerechten te maken. U kunt de ingrediënten gewoon in de sl…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Besparen: Diepvries kokenBesparen: Diepvries kokenDe winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land k…
Pastasauzen, zelfgemaakt smaken ze toch het beste!Pastasauzen, zelfgemaakt smaken ze toch het beste!Wanneer men aan de Italiaanse keuken denkt met de heerlijke verse pasta, geurige knoflook en sappige tomaten loopt bij v…

Eenvoudige vruchtentaart receptenEenvoudige vruchtentaart receptenNiet altijd even goed voor het figuur, maar af en toe een stukje taart vinden de meeste mensen erg lekker en zolang je a…
Walnotentaart met koffieglazuur, geraffineerd Frans receptDeze walnotentaart met koffieglazuur is echt iets voor de fijnproevers onder ons, de taart heeft het raffinement dat zo…
Bronnen en referenties
Nemesisdivina (14 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.