Twee snel-klaar pasta gerechten!

Twee snel-klaar pasta gerechten! Zoek je een heerlijk spaghetti gerecht, dat snel te bereiden is? Probeer dit gerecht dan eens uit. Je hoeft er geen topkok voor te zijn. De ingrediënten zijn lekker en gezond. Heb je niet veel tijd om te koken, dan is dit een ideaal recept om eens uit te proberen. Hou je meer van macaroni, dan kun je kiezen voor het tweede snel-klaar pastagerecht. Dit zijn ideale gerechten voor mensen die niet veel tijd hebben om te koken of nog niet zo veel ervaring hebben. Eenvoudig en snel!

Spaghetti gerecht

Bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • Een pak spaghetti (500 gram)
  • Een pond bieflappen
  • Een vleesbouillonblokje
  • Spekkies (250 gram)
  • Boerensoepgroente (500 gram)
  • Een bakje champignons
  • Mespunt cayennepeper

Bereiding

Snijd de bieflappen in kleine stukjes. Doe dit in een pannetje met water, een bouillonblokje en tomatenpuree. Breng dit aan de kook en laat het op zacht vuur gaar koken (ongeveer 20 minuten). Bak ondertussen de spekkies in een koekenpan of wokpan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de spekkies. Bak ze even mee en voeg dan de boerensoepgroente toe. Roer alles goed door elkaar totdat de boerensoepgroente zacht is geworden. Voeg vervolgens het mengsel uit het pannetje toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg een mespunt cayennepeper toe en laat het nog 10 minuten op laag vuur sudderen. Ondertussen kun je de spaghetti koken volgens het recept op de verpakking.

Variaties

Je kunt de bieflappen ook vervangen door hamblokjes (250 gram). In het pannetje doe je dan alleen het bouillonblokje en de tomatenpuree. Dit hoeft dan maar een minuut of 10 te koken. De hamblokjes voeg je toe na het bakken van de spekkies en champignons in de koekenpan of wokpan. Op deze manier ben je nog sneller klaar en staat dit gerecht al binnen 20 minuten op tafel.

Macaroni gerecht

Bereidingstijd ongeveer 20 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • Een pak macaroni
  • Een pond rundergehakt
  • Een grote ui
  • Een rode paprika
  • Een teentje knoflook
  • Een blikje tomatenpuree
  • Peper
  • Zout
  • Kerrie
  • Olijfolie

Bereiding

Rul de rundergehakt in een hapjespan of wokpan tot je geen rood meer ziet, Kruid het gehakt tijdens het rullen met peper, zout en kerrie (naar smaak). Doe de tomatenpuree bij de gehakt en roer dit even goed door. Snij ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes en bak dit op laag vuur in een koekenpan met een scheutje olijflolie. De ui moet glazig worden en niet bruin. Knijp het teentje knoflook uit over de ui en paprika. Meng alles goed door elkaar. Voeg het ui-paprika-knoflook mengsel toe aan het gehakt. Roer alles goed door elkaar. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het gehaktmengsel toe aan de macaroni en voeg eventueel nog wat peper, zout of kerrie toe.

Variatie

Je kunt, in plaats van tomatenpuree, ook een pot tomatensaus toevoegen aan het gehakt.

Eet smakelijk!
© 2012 - 2024 Caressa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pastagerechten, eenvoudig en lekkerPastagerechten, eenvoudig en lekkerJe ziet steeds meer variaties met allerlei pastagerechten. Pasta is lekker en inderdaad goed te combineren met allerlei…
Pasta, pasta en nog eens pastaPasta, pasta en nog eens pastaWe eten met z’n allen nogal wat pasta weg iedere dag. Niet verwonderlijk dat er met enige regelmaat nieuwe pastarecepten…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…

Succesvol recept glutenvrij broodje bapao/ witte broodjesBapao is een gestoomd broodje, voorzien van een vulling van rundvlees, kip, gehakt of geroosterd varkensvlees, vermengd…
Cajun keuken - koken met cajun kruidenmengselsCajun keuken - koken met cajun kruidenmengselsDe cajun keuken is een kruidige keuken. Het motto van de kok is: let niet op de calorieën, maar geniet van het eten. Dat…
Caressa (76 artikelen)
Gepubliceerd: 02-10-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.