InfoNu.nl > Eten en Drinken > Diversen > Diversen: Pagina 9
Artikelen 81 - 90 in de rubriek Diversen

Diversen (Eten en Drinken)

Keuken en koken: Aanpassingen voor blinden en slechtzienden

Keuken en koken: Aanpassingen voor blinden en slechtzienden

Dat blind of slechtziend zijn geen obstakel hoeft te zijn bij het koken, bewees de Chinese Christine Ha die in 2012 het immens populaire Amerikaanse tv-programma MasterChef won. Blinden en slechtziend… Miske, Blinden en slechtzienden, 14-07-2015
Ctaste: Dineren in het donker

Ctaste: Dineren in het donker

Eten doe je met je mond, maar vooral met je ogen. Een stuk vlees oogt erg sappig, de wortelpuree is mooi oranje en de verschillende kleuren van de groenten in de pasta doen je al watertanden. Blinden… Miske, Blinden en slechtzienden, 09-07-2015
Vieze ingrediënten in alledaags eten

Vieze ingrediënten in alledaags eten

Geplette luizen, bevergeil en luizenpoep. Het zit allemaal in je eten. Zonder dat we het beseffen, eten we vaak de meest vreemde ingrediënten. Hoewel de ingrediënten op het etiket staan, is het niet a… Boei, 07-07-2015
Het etiket op een verpakking van voeding

Het etiket op een verpakking van voeding

Het etiket op een verpakking bevat verschillende gegevens. Het etiket van een product omvat alle essentiële elementen die consumenten dienen te weten. Op het etiket vind je de benaming, de inhoud, hou… Auteurjr, Eet-en drankadvies, 07-07-2015
Scoville schaal: de heetste pepers ter wereld

Scoville schaal: de heetste pepers ter wereld

Hou je van pittig eten? Hoe erg je ook van pikant houdt, de pepers die bovenaan de Scoville schaal staan wil je waarschijnlijk niet zo in je mond stoppen. De Scoville schaal wordt gebruikt om de 'heet… Dessal, 04-06-2015
Eten uit eigen tuin  pinksterbloem en zuring

Eten uit eigen tuin pinksterbloem en zuring

Je eigen tuin kan een schat aan groente herbergen. Wie even neust tussen al de plantjes die in een niet al te aangeharkte tuin staan, kan verschillende eetbare soorten ontdekken. En dan bedoelen we ni… Sjaanfanameland, Tuin, 25-05-2015

De eierbal: een typisch Gronings gerecht

De eierbal is een populaire frituursnack die in Groningen, Friesland, Drenthe en een deel van Overijssel breed bekend is en veel gegeten wordt. Eierballen kunnen zelf gemaakt worden of worden genuttig… Aurelius, 20-05-2015
E102- Tartrazine: Een 'zeer gevaarlijke' kleurstof

E102- Tartrazine: Een 'zeer gevaarlijke' kleurstof

Het E-nummer E102 staat voor de stof Tartrazine. Deze azo kleurstof is toegevoegd aan enkele producten en behoort tot de Southampton Six. De stof is makkelijk en goedkoop in gebruik en werd daarom ook… Galideon, E100-E180 Kleurstoffen, 14-05-2015
Hoe zit het met de internationale eetgewoonten?

Hoe zit het met de internationale eetgewoonten?

Ieder land heeft zijn eigen keuken en zijn eigen gerechten. Vaak zijn deze ontstaan uit oude streekgerechten die gemaakt werden met het voedsel wat in die streek voor handen was. Hierdoor heeft ieder… Katinka900, 13-05-2015
E100 - Curcumine/Kurkuma: schadelijk of niet?

E100 - Curcumine/Kurkuma: schadelijk of niet?

Het E-nummer E100 staat voor de gele kleurstof gewonnen uit de Kurkuma wortel. De kleurstof is geheel plantaardig en kan door iedereen worden gebruikt. De gele kleurstof wordt in verschillende dagelij… Galideon, E100-E180 Kleurstoffen, 12-05-2015