InfoNu.nl > Eten en Drinken > Diversen > Internationaal koken

Internationaal koken

Internationaal koken Internationale gerechten worden steeds populairder in ons land. Zo wisselen we de oerhollandse pot steeds vaker af met onder meer Surinaams, Indisch of Japans eten. Deze maaltijden worden in de meeste gevallen afgehaald bij een restaurant. Echter, ook internationale gerechten zijn heel eenvoudig zelf te bereiden.

De meest populaire internationale gerechten

Ons land kent een grote verscheidenheid aan culturen en daarom ook aan gerechten. Zo zijn er een aantal gerechten zeer populair zoals Italiaanse pasta of lasagne, Surinaamse roti, Spaanse paella of Chinese wokgerechten. Internationale gerechten worden steeds populairder, omdat steeds meer Nederlanders ze ontdekken. Ze komen erachter dat het weer eens wat anders is dan elke dag aardappels, vlees en groenten.

Eenvoudig internationale gerechten bereiden

Tegenwoordig kun je heel veel internationale gerechten heel eenvoudig zelf maken. In de supermarkt zijn hier kant-en-klare pakketten van verkrijgbaar waar je zelf maar een aantal ingrediënten aan toe hoeft te voegen. Je kunt deze nog unieker en lekkerder maken door er nog een ander ingrediënt aan toe te voegen. Zo heeft elke wereldgerecht toch nog een bijzondere smaak. Door deze kant-en-klare pakketten wordt het ook steeds makkelijker om internationaal te eten. Je volgt gewoon de aanwijzingen op die op het pakketje staan en binnen no time zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Ook vind je in de supermarkt vaak al kant-en-klare internationale gerechten die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Dit is vooral erg handig als je geen tijd of zin hebt om te koken.

Proef het verschil

Toch smaken deze bijna kant-en-klare gerechten vaak niet zo als de originele versies. Hiervoor zal je toch echt naar het land van herkomst moeten gaan, of ga een keertje eten bij een Italiaanse, Marokkaanse, Surinaamse of Turkse familie. Als je bijvoorbeeld een echte Italiaanse pasta proeft bij een Italiaanse familie dan zal je al snel het verschil proeven met de kant-en-klare versie. Of kijk mee in de keuken als het gerecht wordt klaargemaakt. Een andere aanrader is om de ingrediënten te kopen bij een buitenlandse supermarkt. Zo kan je voor bijvoorbeeld een Surinaams gerecht toch het beste naar een Surinaamse supermarkt gaan. Hier vind je precies de juiste ingrediënten. Ook kan je hier om meer advies vragen.

Workshop of kookcursus

Een andere tip is om je in te schrijven voor een kookcursus of workshop. Zo kan je in heel veel steden workshops en cursussen volgen waar je leert om Turks, Italiaans of Surinaams te koken. Deze worden ook vaak gegeven door experts. Dit zijn vaak mensen die zelf uit het land komen. Zij weten dus als geen ander hoe je een bepaald gerecht hoort te bereiden. Het leuke hiervan is, is dat je na het volgen van zon cursus lekkere en bijzondere gerechten op tafel kan zetten. Hiermee kan je eters verrassen.

Kookvakantie

Een ander idee is om een vakantie te boeken, waarbij je Frans, Marokkaans of Turks leert koken. Tegenwoordig kan je via heel veel reisorganisaties speciale kookvakanties boeken. Zo leer je in een week tijd de fijne kneepjes van het koken.

Lees verder

© 2012 - 2017 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De buitenlandse keukensDe buitenlandse keukensIeder land heeft zijn eigen eetgewoontes. Maar als u kijkt naar hun producten en ons eten, maakt het een groot verschil…
De Chinese keukenDe Chinese keukenHet eten dat er in China gegeten wordt, lijkt totaal niet op de gerechten die je bij de plaatselijke Chinees geserveerd…
Besparen: Diepvries kokenBesparen: Diepvries kokenDe winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land k…
Welke Kruiden bij Welk Gerecht?Welke Kruiden bij Welk Gerecht?Aromatische kruiden en specerijen zijn voor het ene gerecht geschikt en voor het andere niet. Hoewel het ook een kwestie…
Recepten voor de Indische rijsttafel met rundvlees en meerRecepten voor de Indische rijsttafel met rundvlees en meerDe Indische keuken is een fantastische keuken om aan je fantasie gehoor te geven. Als je de basiskruiden in de gaten hou…

Reageer op het artikel "Internationaal koken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Marensa
Gepubliceerd: 12-01-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Special: Gerechten
Schrijf mee!