Honing: zoet en verleidelijk

Honing: zoet en verleidelijk We kennen allemaal de heerlijke zoete honing voor op de boterham of in de thee, maar we kunnen veel meer met honing. Ook op het lichaam doet honing nog veel goeds. Laat je verrassen door honing in en op het lichaam.

Honing voor in het lichaam

Thee

Honing voor in het lichaam kennen we allemaal als de veel betere vervanging voor suiker in een kopje thee. Heerlijk in combinatie met diverse theesmaakjes en als je groene thee drinkt ben je helemaal goed bezig. Honing zoet meer dan suiker en als je voor het eerst met honing aan de slag gaat is er eens kans dat je even aan moet wennen. Voorzichtigheid met de hoeveelheid is in het begin dus niet verkeerd.

Salade

Honing komt steeds vaker terug in verschillende salades. Het zoet op een zachte manier zonder overheersend te zijn. Twee voorbeelden in combinatie met geitenkaas:
  • gemengde salade
  • verse geitenkaas
  • appel
  • honing
  • pijnboompitjes
  • verse peper
  • naturel dressing(zonder olie)
  • tomaat

Maak de gemengde salade aan met wat dressing, wat kleine trostomaatjes, wat verse peper en wat pijnboompitjes.
Zet in de tussentijd een stevige plak geitenkaas op een dikke plak appel in de oven en doe er een klein beetje honing overheen. Na enkele minuutjes uit de oven en serveren met de salade.

  • tuinbonen
  • verse geitenkaas
  • honing
  • olijfolie
  • zout
  • verse peper
  • munt

Blancheer de tuinbonen in een bak water met een beetje zout. Laat dit afkoelen, uitlekken en met wat koud water afspoelen. De tuinbonen kunnen nu uit het “jasje” gehaald worden. Doe in de bak met tuinbonen wat verse munt, goed klein gesneden, en brokkel er wat stukken geitenkaas doorheen die eerst met een heel klein beetje honing gemengd zijn. Mix het nu goed, wat verse peper er overheen en als laatste een scheutje olijfolie.

Broodbeleg

Als broodbeleg kennen we honing al jaren en kan op een bruine boterham net zo gemakkelijk als op donker roggebrood. De een combineert het met een plak kaas, sommige zelfs met pure chocolade en de ander eet het liever puur. Maar de zoete smaak in de mond staat hoe dan ook vast.

Honing voor op het lichaam

Massage

Dat honing goed voor de huid is, is bij velen bekend. Immers de (stuifmeel)pollen in de honing zijn goed tegen de huidveroudering. Maar er worden immers ook honingmassages gegeven die gericht zijn op het stimuleren van de bloedsomloop en tegen stress. Als de honing goed wordt ingewreven zorgt dit ervoor dat de werkende stoffen van de honing vrijkomen en door het lichaam worden opgenomen.

De techniek die toegepast wordt is niet echt zachtzinnig, dus als je voor een zachte massage kwam, kan het een tegenvaller zijn. Als je je erop instelt dan kom je – volgens mensen die de massage hebben ondergaan – er als herboren vandaan.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijen: Soorten, leefwijze en bijenproductenBijen: Soorten, leefwijze en bijenproductenBijen zijn de vliegende insecten die iedereen wel kent. Ze komen in tal van tekenfilms voor en geven ons honing, was en…
Een kijkje in de bijenkorf: bewoners door het jaar heenEen kijkje in de bijenkorf: bewoners door het jaar heenBijen zijn fascinerende beestjes. Maar doordat ze kunnen steken zullen maar weinig mensen een kijkje in een bijenkorf ne…
Verschillende soorten honingWist je dat er wel meer als tien soorten honing bestaan? Ben je ook benieuwd welke jij het lekkerst vindt? Dan wordt het…
Is het einde van de Europese honingbij nabij?Is het einde van de Europese honingbij nabij?De Europese honingbij is het allerbelangrijkste insect op onze planeet. Als zij er niet was om onze gewassen te bestuive…

De pijp is uit de gratieEen pijp is een apparaatje dat bestaat uit een buis met aan één van de uiteinden een komvormige houder. Hij wordt gebrui…
Macarons: de zoete kleurrijke koekjes uit FrankrijkMacarons: de zoete kleurrijke koekjes uit FrankrijkDe zoete luchtige kleurrijke eiwitschuimkoekjes met crème of ganache vulling met verschillende smaken zijn befaamd in Fr…
Bronnen en referenties
Reacties

Karina, 28-11-2013
Beste mensen mijn vraag is eigenlijk of je er ook dik van word als je honing eet.
Dat vind ik hier nergens.
Mvg.Karina Reactie infoteur, 28-11-2013
Honing bevat ook gewoon calorieën en strikt genomen zelfs iets meer (in puur gewicht) dan jam. Een eetlepel honing bevat zo'n 60 kilocalorieën ( jam een kleine 50 kilocalorieen). Maar je hebt er minder van nodig dan van jam (honing is zoeter dan jam) en het bevat meer vitamines.

Ger Drenth, 21-02-2013
Beste heer/mevrouw, is honing ook te gebruiken als snelle suikers bij b.v. hardlopen i.p.v gelletjes? En is er ook een methode om de honing mee te nemen? Met vriendelijke groet
Ger Drenth Reactie infoteur, 21-02-2013
Geachte heer, ik heb enkele onderzoeken gelezen dat honing na hardlopen gebruikt worden voor een snel herstel. Wat verder een toegevoegde waarde zou zijn - volgens deze onderzoeken- dat het langer voortduurt en zeker tot 2 uur na inname een voldoende bloedsuikerspiegel geeft. Een aanrader dus. V.w.b. het meenemen zijn er volgens mij van kleine goed afsluitbare plastic potjes die je gemakkelijk in een klein tasje of broekzak kan doen.

Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 11-04-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.