Biologische hotspots: Rotterdam

Biologische hotspots: Rotterdam Of je nu studeert in Rotterdam, er woont of gewoon een dagje uit bent in deze stad, op biologisch vlak zul je altijd wel iets naar wens vinden. Met de vele restaurantjes, markten, cafeetjes en supermarktjes is Rotterdam de place to be voor alle biologische liefhebbers. Voor zowel rustige etentjes, de dagelijkse boodschappen als groepsuitjes, alles is er mogelijk. Met de grootste haven van Europa, de Erasmusbrug en tal van musea, is Rotterdam een erg bekende en geliefde stad in Nederland. De stad heeft nog tal van historische gebouwen, sterk afgewisseld met nieuwe architectuur. Bovenop de Euromast, die 185 meter hoog is, heb je een goed uitzicht over deze prachtige stad. Een stad die bekend staat om zijn moderne architectuur, kunst en jonge ideeën die je ook weer kunt vinden in biologische eetgelegenheden. De leukste biologische hotspots in Rotterdam op een rijtje:

Restaurant OPEN

Een gezellig en klein restaurant, met een heus huiskamer gevoel midden in het centrum van Rotterdam. Voor een heerlijke lunch of een goed avondmaal kun je hier prima terecht. Er is volop keus uit biologische vleesgerechten, maar ook een biologisch wijntje ontbreekt niet op de kaart. Voor een goede prijs eet je eerlijke en pure producten. Ook voor groepen kun je hier terecht, het is dan wel gemakkelijk te reserveren op voorhand.

Adres en telefoonnummer

Jacobusstraat 215
3012 JM Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 2136257

Biocafé Spirit

Spirit is het allereerste biocafé van Rotterdam. Met unieke en moderne biologische, vegetarische en fair trade gerechten proberen ze mensen enthousiast te maken. En dat lukt ze aardig, in het biocafé werkt een team van ongeveer twintig mensen die zich allen met hart en ziel inzetten om het de bezoekers naar hun zin te maken. Het café ligt in het winkelcentrum De groene passage, waar je terecht kunt om leuk fair trade en biologisch te winkelen, maar ook voor je dagelijkse biologische boodschappen.

Adres en telefoonnummer

Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 411 6356

Restaurant Karakter

Heerlijke gerechten met biologische ingrediënten, in een karaktervol restaurant en op gemaakte borden die eruit zien als schilderijtjes. Naast biologisch is alles ook nog eens seizoensgebonden en dagvers. Naast heerlijk genieten van een prachtige lunch of goed avondmaal, zul je helemaal opgaan in de mooie historische en warme sfeer die in het restaurant hangt. Enkel voor de lunch zul je tussen oktober en april wel moeten reserveren.

Adres en telefoonnummer

Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24)
3016 BE Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 737 0039

Lunchroom Sfeer, puur en eerlijk

Bij restaurant Sfeer wordt alles bereidt met verse en biologische producten. Ze werken met seizoensgebonden streekproducten en bieden naast biologisch eten ook vegetarische gerechten aan. Je kunt er zelfs vragen om een Doggy bag, zodat gasten eten mee kunnen nemen. Naast een heerlijke lunch, kun je er ook afhalen en laten bezorgen en hebben ze een heerlijke ijssalon. Tevens houdt de lunchroom rekening met verschillende allergieën, bijvoorbeeld: gluten, lactose, ei, pinda, noten, soja, sesam, vis en tarwe.

Adres en telefoonnummer

Lusthofstraat 45
3061 WK Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 213 1999

Restaurant, activiteiten en meer: Uit je eigen stad

Uit je eigen stad is een heel uniek concept, waar je naast biologisch kunt eten, ook tal van activiteiten worden georganiseerd. Alles wordt gezaaid en geoogst op onverwachte plekken, bijvoorbeeld op een braakliggend stuk terrein, boven op een dak of in een kantoor. De producten die ze niet zelf kunnen kweken halen ze bij boeren uit de directe omgeving. Ook met kinderen kun je hier prima terecht, er zijn bijvoorbeeld: workshops, muziek, kinderactiviteiten, markten, oogstfeesten en educatieve programma’s.

Adres en telefoonnummer

Marconistraat 39
3029 AG Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 820 8909

Restaurant Oliva

Biologisch en Italiaans eten gaan prima samen, dat bewijst restaurant Oliva wel. Ze maken dagelijks gebruik van verse Italiaanse producten, om die authentieke Italiaanse smaak te vergaren. Er zijn dagelijks wisselende menu’s, maar er wordt ook gezorgd voor en beknopte menukaart zodat het allemaal duidelijk en eenvoudig blijft voor de gast.

Adres en telefoonnummer

Witte de Withstraat 15a
3012 BK Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 412 1413

Stadstuinwinkel Stek

Een stadstuinwinkel midden in het centrum van Rotterdam, met biologische zaden, natuurlijke planten en eerlijke en duurzame producten om je balkon of stadstuintje om te toveren in een groenparadijs. Naast een tuinwinkel, kun je bij Stek ook terecht voor advies voor ruimtelijke inrichting van je tuin. Er worden daarvoor ook ontwerpbijeenkomsten gehouden.

Adres en telefoonnummer

Nieuwe binnenweg 195b
3021 GA Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 760 0131

Biologische markt

Iedere dinsdag van 8.30 tot 18.00 uur kun je heerlijk ronddwalen, proeven en genieten van een prachtige biologische markt op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Deze markt bevat vier hoofdgroepen: groenten en fruit, zuivel, vers vlees en brood. De markt heeft zeker nog groei mogelijkheden, maar ondanks dat er nog niet heel veel kramen staan is de sfeer er erg goed. Tijd voor een praatje en uitleg over de aangeboden producten is er zeker.

Adres

Eendrachtsplein Rotterdam
Parkeermogelijkheid: Nieuwe binnenweg (3021 GA)
Metro: station Eendrachtsplein
Tram: lijn 4, 20 of 7
Bus: 32 of 46

Supermarkt Gimsel

Voor al je biologische boodschappen kun je terecht in de ruim opgezette supermarkt Gimsel. Ze zijn een zelfstandige winkel en kiezen daardoor zelf al hun producten uit. Naast brood, zuivel, vis, vlees, taart en wijn kun je er ook terecht voor je cosmetische producten. Ze hebben zelfs een schoonheidssalon waar je terecht kunt voor diverse behandelingen. Gimsel bestaat ondertussen al meer dan 25 jaar en is een waar begrip in Rotterdam.

Adres en telefoonnummer

Mariniersweg 9 (Winkelcentrum De groene passage)
3011 NB Rotterdam
Telefoon +31 (0)10 404 7342

Boerderijwinkel bij zorgboerderij De Buytenhof

Net buiten Rotterdam, maar zeker de moeite waard om te bezoeken is de Boerderijwinkel bij deze zorgboerderij. Je kunt hier terecht voor alle biologische groenten en vlees. Het vlees komt van hun eigen beesten, zodat je zeker weet wat je eet. Bijzonder is dat ze ook maaltijdpakketten verkopen, in een papieren zak zitten alle benodigde ingrediënten om gelijk aan de gang te kunnen gaan met een overheerlijk recept. Dit kan verschillen van taarten, tot koeken, tot soepen, etc. De recepten worden door de zorggasten samengesteld. Het leuke is dat er naast een boerderijwinkel ook een theeschenkerij, een moestuin en een pluktuin zijn. Of je neemt deel aan één van de vele workshops die gegeven worden. Een ideale plek dus voor wie op zoek is naar eerlijk eten, gezelligheid, een praatje en/of activiteit.

Adres en telefoonnummer

Rijsdijk 98
3161 EW Rhoon
Telefoon +31 (0)6 151 29 993
© 2014 - 2024 Lica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Eko keurmerk: welke keurmerken zijn er allemaal?Op biologische producten in een biologische winkel of supermarkt staat vaak een eko keurmerk. Soms staan er zelfs meerde…
Biologisch restaurant kiezen met EKO-keurmerk HorecaAls je kiest voor biologisch eten, wil je het liefst ook gezond uit eten in een biologisch restaurant en slapen in een b…
Biologische winkel in RotterdamBiologische winkel in RotterdamWaar kan ik in Rotterdam biologische producten kopen? Welke winkels verkopen biologisch vlees? Waar kan ik terecht voor…
Biologische winkel in EnschedeBiologische winkel in EnschedeWaar vind ik een biologische winkel in Enschede? Wat zijn de openingstijden en bij welke biowinkel in Enschede worden je…

Koken met een waterkokerKoken met een waterkokerWaterkokers zijn een handig hulpmiddel om water snel aan de kook te brengen. Dit water wordt vervolgens meestal gebruikt…
De alternatieven voor de Teflon panDe alternatieven voor de Teflon panMede door het verbod op veel soorten Teflon en door het verslechte imago van Teflon pannen, zijn er de laatste jaren ste…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Niekverlaan, Pixabay
  • http://open-restaurant.eu/
  • http://www.spiritrotterdam.nl/spirit/
  • http://www.restaurantkarakter.com/
  • http://www.uitjeeigenstad.nl/
  • http://www.gustoliva.nl/
  • http://www.stekrotterdam.nl/
  • http://www.derotterdamsemarkt.nl/index.php/biologische-markt
  • http://www.gimselrotterdam.nl/
  • http://www.debuytenhof.nl/
Lica (38 artikelen)
Gepubliceerd: 19-12-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.