InfoNu.nl > Eten en Drinken > Cocktails > De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken!

De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken!

De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken! Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van gin!

Tom Collins

Benodigdheden per glas:

  • 4 cl. gin
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel suiker
  • 2 druppels Angostura
  • Soda om bij te vullen (Sprite, 7UP)
  • IJsblokjes

Van start:

  1. Meng de gin, limoensap, suiker en de Angostura in een longdrinkglas
  2. Roer tot de suiker is opgelost
  3. Doe er wat ijsblokjes bij
  4. Vul het glas aan met soda
  5. Garneer met een spiraatje van limoenschil en een rietje

Rocky

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • Scheutje Crème de Cassis
  • 6 cl. droge vermouth
  • 2 cl. gin
  • Citroensap
  • Suiker

Van start:

  1. Doe een paar ijsblokjes in een breed glas
  2. Roer er de Crème de Cassis, vermouth en gin door
  3. Neem een cocktailglas en wrijf de rand ervan in met citroensap
  4. Dompel de rand onder in suiker
  5. Zeef het drankje in het cocktailglas

Gin Mandarine

Benodigdheden per glas:

  • 4 cl. gin
  • 2 cl. sinaasappelsap
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • Een schijfje sinaasappel
  • IJsblokjes

Van start:

  1. Doe de gin, het sinaasappelsap, de likeur en ijsblokjes in een shaker
  2. Flink schudden en zeven in een groot wijnglas
  3. Garneren met een schijfje sinaasappel

Chevy

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. gin
  • 6 cl. droge vermouth
  • Enkele druppels Angostura bitter
  • Stukje komkommer

Van start:

  1. Plaats een cocktailglas in het vriesvak
  2. Meng de gin, vermouth, Angostura en ijsblokjes in een groot glas
  3. Hak het geschilde stukje komkommer in blokjes en voeg één thelepel toe aan het menglas
  4. Roer alles door elkaar en laat een kwartiertje rusten
  5. Verwijder de ijsblokjes en giet het geheel in het gekoelde glas

Blue Splash

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 3 cl. gin
  • 1 cl. Blue Curaçao
  • Tonic

Van start:

  1. Vul een whiskyglas met het ijs, gin en de Blue Curaçao.
  2. Vul het glas naar persoonlijke smaak aan met tonic

Sunshine

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • 4 cl. droge vermouth
  • 4 cl. sinaasappelsap
  • 1 cl. Campari
  • Een schijfje sinaasappel

Van start:

  1. Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker
  2. Zeef het in een wijnglas zonder het ijs
  3. Voeg de Campari toe zonder te mengen
  4. Garneer de rand met een schijfje sinaasappel

Peppermint Fizz

Benodigdheden per glas:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 cl. pepermuntlikeur
  • 1 cl. gin
  • IJsblokjes
  • Soda (Sprite of 7UP)

Van start:

  1. Doe de gin, citroensap en pepermuntlikeur in een shaker
  2. Flink schudden en zeven in een longdrinkglas
  3. Glas aanvullen met zoda

Half Moon Bay

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. Blue Curaçao
  • 2 cl limoensap
  • 4 cl. gin
  • Grapefruitsap
  • Grapefruit
  • Gekonfijte kers

Van start:

  1. Doe een paar ijsblokjes in een groot glas samen met de Bue Curaçao, limoensap en gin
  2. Het geheel goed mengen
  3. Zeef het geheel in een longdrinkglas
  4. Grapefruitsap toevoegen tot het glas vol is
  5. Garneer het glas met een stukje grapefruit en gekonfijte kers

Za-Za

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. rode vermouth
  • 2 cl. gin
  • 1 cl. Cointreau
  • Sinaasappelsap

Van start:

  1. Meng de ijsblokjes, gin, vermouth en Cointreau in een longdrinkglas
  2. Vul het geheel aan met sinaasappelsap

King Kong

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 1 cl. gin
  • 1 cl. gele Chartreuse
  • 1 cl. Bénédictine
  • 1 cl. citroensap
  • Ginger ale
  • Schijfje citroen
  • Gekonfijte kers

Van start:

  1. Shake de ijsblokjes, gin, Chartreuse, Bénédictine en het citroensap in een shaker
  2. Het geheel zeven in een wijnglas
  3. Aanvullen met ginger ale
  4. Garneren met een schijfje citroen en gekonfijte kers

Pomelo

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • 2 cl. vers grapefruitsap
  • 2 druppels Angostura
  • IJsblokjes
  • Grapefruitschil

Van start:

  1. Doe de gin, vermouth, grapefruitsap, Angostura en ijsblokjes in een shaker
  2. Goed shaken en zeven in een cocktailglas
  3. Het glas afwerken met een stukje grapefruitschil

Whoopee

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. gin
  • 1 cl. muntlikeur
  • 1 cl. ongezoet ananassap
  • 1 cl. citroensap
  • Scheutje kokossiroop
  • Mineraalwater
  • Blaadje munt

Van start:

  1. Doe de ijsblokjes, gin, muntlikeur, ananassap, citroensap en kokossiroop in een shaker
  2. Goed schudden en zeven in een groot wijnglas
  3. Aanvullen met gekoeld mineraalwater
  4. Garneren met een blaadje munt

Dry Martini

Benodigdheden per glas:

  • 4 cl. gin
  • Enkele druppels droge vermouth
  • IJsblokjes
  • Groene olijf

Van start:

  1. Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
  2. Voeg daarna de gin, vermouth en ijsblokjes in een groot glas en meng het geheel
  3. Zeef de inhoud in het gekoelde glas
  4. Garneer met een groene olijf aan een prikker

Gibson Martini

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • Zoetzuur zilveruitje

Van start:

  1. Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
  2. Voeg daarna de gin, vermouth en ijsblokjes in een groot glas en meng het geheel
  3. Zeef de inhoud in het gekoelde glas
  4. Garneer met een zilveruitje aan een prikker

Negroni

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. Campari
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • IJsblokjes
  • Sinaasappel

Van start:

  1. Doe de Campari, gin, droge vermouth en ijsblokjes in een groot glas
  2. Meng het geheel en zeef het in een whiskiglas met ijs
  3. Garneer met een sliertje sinaasappelschil

Sweet Martini

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. rode Martini

Van start:

  1. Meng de gin, vermouth en martini in een groot glas
  2. Zeef het drankje in een cocktailglas met ijsblokjes

Gin Tonic

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. gin
  • Tonic
  • Schijfje citroen

Van start:

  1. Voeg de gin, tonic en ijsblokjes toe aan een longdrinkglas
  2. Garneer het geheel met een schijfje citroen

Blue Punch

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. Blue Curaçao
  • 2 cl. gin
  • Bitter lemon
  • Gekonfijte kers

Van start:

  1. Doe een paar ijsblokjes, Blue Curaçao en gin in een breed glas
  2. Meng het geel en zeef het in een wijnglas
  3. Voeg bitter lemon toe naar believen
  4. Garneer met een gekonfijte kers op een prikker

Lime 'n Gin

Benodigdheden per glas:

  • 1 bol citroensorbet
  • 4 cl. gin
  • Nootmuskaat
  • Tonic

Van start:

  1. Schep een bolletje citroensorbet in een longrinkglas
  2. Voeg de gin toe en rasp er wat nootmuskaat bij
  3. Vul het glas aan met de tonic

Rosy

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • 2 cl. rode vermouth
  • Paar druppeltjes Angostura
  • Gekonfijte kers

Van start:

  1. Voeg de ijsblokjes, vermouth, gin en Angustora toe aan een groot glas
  2. Blijf het geheel mengen tot het ijs begint te smelten
  3. Zeef het geheel in een cocktailglas
  4. Garneer met een cocktailkers

Gin Fizz

Benodigdheden per glas:

  • 1 citroen
  • Suiker
  • 2 cl. gin
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel rietsuikersiroop
  • IJsblokjes
  • Soda (Sprite of 7UP)

Van start:

  1. Wrijf de rand van een wijnglas in met een schijfje citroen
  2. Druk de rand van het glas in de suiker
  3. Doe de gin, citroensap, ijsblokjes en rietsuikersiroop in een shaker
  4. Flink schudden en zeven in het wijnglas
  5. Aanvullen met de soda

Babette

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. gin
  • 2 cl. passievruchtsap
  • 2 cl. limoensap
  • 1 eiwit
  • IJsblokjes
  • Schijfje limoenschil
  • Gekonfijte kers

Van start:

  1. Doe de gin, passievruchtsap, limoensap, eiwit en de ijsblokjes in een blender
  2. Mix het geheel tot alles vergruisd is
  3. Schenk in een cocktailglas
  4. Garneer met een schijfje limoenschil en gekonfijte kers

Bronx

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • Sap van 1/4 sinaasappel
  • Stukje sinaasappelschil

Van start:

  1. Schud de gin, vermouth, sinaasappelsap en ijsblokjes in een shaker
  2. Zeef in een cocitailglas
  3. Garneer met een stukje sinaasappelschil

Try Me

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. limoensap
  • 4 cl. passievruchtsap
  • 2 cl. grenadine
  • 2 cl. gin
  • Ginger ale
  • Schijfje limoen

Van start:

  1. Giet het limoensap, passievruchtsap, ijsblokjes, gin en grenadine in een longdrinkglas
  2. Meng het geheel
  3. Vul het glas aan met ginger ale
  4. Garneer met een schijfje limoen

Gloom Raiser

Benodigdheden per glas:

  • 4 cl. gin
  • 1 cl. droge vermouth
  • Scheutje grenadine
  • IJsblokjes
  • Scheutje Pernod

Van start:

  1. Doe de gin, vermouth, grenadine en ijsblokjes in een groot glas
  2. Meng het geheel goed
  3. Zeef in een wijn- of cocktailglas en voeg een beetje Pernod toe

Mignonnette

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. aardbeienlikeur
  • 2 cl. Pêcher Mignon
  • 2 cl. gin
  • Bitter lemon
  • Schijfje citroen

Van start:

  1. Doe de ijsblokjes, aardbijenlikeur, Pêcher Mignon en gin in een groot glas
  2. Blijf mengen tot het ijs begint te smelten
  3. Zeef het geheel in een champagneglas en vul aan met bitter lemon
  4. Garneer met een schijfje citroen

Roma

Benodigdheden per glas:

  • 4 cl. gin
  • 2 cl. droge vermouth
  • 4 cl. grapefruitsap
  • 3 druppels Angustora
  • IJsblokjes

Van start:

  1. Doe de gin, vermouth, grapefruitsap, Angustora en ijsblokjes in een groot glas
  2. Meng het geheel goed
  3. Zeef in een wijnglas met ijsblokjes

Handy-Dandy

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • 2 cl. gin
  • Passievruchtsap
  • Schijfje sinaasappel
  • Gekonfijte kers

Van start:

  1. Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon en gin in een groot glas
  2. Meng het geheel tot het ijs begint te smelten
  3. Zeef het dankje in een wijnglas
  4. Vul aan met het passievruchtsap
  5. Garneer het glas met een schijfje sinaasappel en gekonfijte kers

White Rose

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. gin
  • 1 cl. sinaasappelsap
  • 1 cl. limoensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 opgeklopt eiwit
  • IJsblokjes

Van start:

  1. Doe de gin, sinaasappelsap, limoensap, suiker, eiwit en ijsblokjes in een shaker
  2. Schud het geheel goed tot de suiker en het eiwit goed opgelost zijn
  3. Zeef in een cocktailglas
  4. Garneer met een gekonfijte kers op een prikker

Hanky-Panky

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. Mandarine Napoléon
  • 4 cl. gin
  • 2 cl. limoensap
  • Scheutje grenadine
  • Stukje limoenschil

Van start:

  1. Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
  2. Doe de ijsblokjes, Mandarine Napoléon, gin en limoensap in een groot glas
  3. Meng het geheel tot het ijs begint te smelten
  4. Zeef het geheel in een cocktailglas en voeg een scheutje grenadine toe
  5. Garneer met een stukje limoenschil

White Lady

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. gin
  • 1 cl. Cointreau
  • 1 cl. citroensap
  • 1/2 losgeklopt eiwit
  • IJsblokjes

Van start:

  1. Plaats een cocktailglas 10 minuten in het koelvak
  2. Meng de gin, Cointreau, citroensap en eiwit in een shaker
  3. Blijven schudden tot het eiwit goed geklopt is
  4. Zeef in het gekoelde cocktailglas

Soo-In

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. gin
  • 2 cl. cognac
  • 2 cl. Cointreau
  • 2 cl. citroensap
  • IJsblokjes
  • Stukje citroenschil

Van start:

  1. Giet de gin, cognac, Cointreau, citroensap en ijsblokjes in een shaker
  2. Meng het geheel goed en zeef het in een cocktailglas
  3. Garneer het glas met een stukje citroenschil

Lees verder

© 2011 - 2017 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
5 heerlijke cocktails met Advocaat5 heerlijke cocktails met AdvocaatIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Advocaat. De recepten zijn allemaal erg verschillend en…
5 heerlijke cocktails met wodka5 heerlijke cocktails met wodkaIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met wodka. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…
Cocktails met cognac als basisDat cognac niet alleen puur te drinken is, is allang bekend. Makkelijk is het om deze drank als longdrink te nuttigen, m…
5 heerlijke cocktails met Créme de cacao5 heerlijke cocktails met Créme de cacaoIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Créme de cacao. De recepten zijn allemaal erg verschille…

Reageer op het artikel "De 32 lekkerste cocktails op basis van gin zelf maken!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Harrys
Laatste update: 01-04-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Special: Cocktails
Schrijf mee!