InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Buitenlands: Pagina 9
Artikelen 81 - 90 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Surinaams culinair

Surinaams culinair

Met de immigratie van Surinamers (vooral vanaf 1975) maakte Nederland kennis met één van de belangrijkste onderdelen van de Surinaamse cultuur: de beroemde Surinaamse keuken. Die is een mix van het be… Wilf, 11-01-2011
Recepten voor de Indische rijsttafel, ajam, bonen en meer

Recepten voor de Indische rijsttafel, ajam, bonen en meer

De Indonesiche rijsttafel is al sinds de repatriëring van de Indische Nederlanders geliefd bij vele Nederlanders. Lang konden we die niet zelf maken, maar door de vele recepten die vrijgegeven zijn do… Wilvdvleuten, Indische recepten, 09-01-2011

Wat is het geheim van een goede risotto?

Het begint met de keuze van de juiste rijst. Immers niet iedere rijst is geschikt om er risotto van te maken. Een goede risotto is geurig, smeuig, hartig en romig, maar heeft tegelijkertijd ook 'bite'… Emfkruyssen, 04-01-2011

Mujdei, Roemeense knoflooksaus

Mujdei, uitgesproken als 'moesdei', is de meest gebruikte saus in Roemenië. De saus staat in elk restaurant op het menu en iedere huisvrouw weet hoe ze gemaakt wordt. De basisingredienten, knoflook, z… Casapapusilor, 01-01-2011

Vegetarisch eten in Roemenië

Er wordt mij vaak gevraagd of het mogelijk is om in Roemenië vegetarisch te eten. Die vraag is niet zo eenvoudig met ja of nee te beantwoorden. In de eerste plaats hangt het er van af wat je onder ‘ve… Casapapusilor, 01-01-2011

Panettone, het traditionele Italiaanse kerstbrood

Het traditionele Italiaanse kerstbrood, dat heerlijk luchtig en zacht is en een uniek aroma van vanille en gekonfijte vruchten heeft, verovert door zijn verrukkelijke smaak en veelzijdigheid een steed… Emfkruyssen, 02-12-2010
Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk

Baskenland: specialiteiten uit Zuid-Frankrijk

Wie in het Franse Baskenland is geweest kent ze wel, de typisch Baskische produkten. Zo heb je de piment d'espelette, waar heel wat gerechten mee worden gekruid en waar ook de typisch Baskische saus m… Mapa, Frans Baskenland, 26-11-2010
Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje

Baskenland: Patxaran, een overheerlijk likeurtje

Op een zonnige dag smaakt een glaasje goed gekoelde Patxaran overheerlijk! Deze likeur uit het Baskenland en meer bepaald uit de streek Navarra wordt gemaakt door sleedoornbessen te laten weken in een… Mapa, Frans Baskenland, 25-11-2010
Culinair Baskenland

Culinair Baskenland

De Basken staan bekend om hun vaderlandslievendheid en tradities. Tradities zijn er ook op culinair gebied zoals de pintxo, de Baskische versie van de Spaanse tapa en de txoko wat staat voor gastronom… Plato, 23-11-2010
Camembert, de koning onder de kazen

Camembert, de koning onder de kazen

Charles de Gaulle zei al dat, “men geen land kan regeren dat een aanbod van 365 verschillende soorten kaas heeft”. Winston Churchill was van mening dat, “een land met meer dan 300 verschillende kazen,… Laliaison, 21-10-2010