InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Buitenlands: Pagina 6
Artikelen 51 - 60 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Recepten uit Toscane

Recepten uit Toscane

In de serie De Zilveren Lepel verscheen in maart 2012 bij Uitgeverij Lannoo van Dishoeck het kookboek Toscane, welke Italiaanse regio over de hele wereld bekend is om zijn eenvoudige en heerlijke eten… Plato, 26-03-2012
Een maand in Marrakesh: Marokkaans kookboek

Een maand in Marrakesh: Marokkaans kookboek

Bij Kosmos Uitgevers B.V. verscheen in maart 2012 het Marokkaanse kookboek "Een maand in Marrakesh". Andy Harris, hoofdredacteur van Jamie Magazine, maakte er samen met de vaste fotograaf van Jamie, D… Plato, 25-03-2012
Systembolaget: alcoholverkoop in Zweden

Systembolaget: alcoholverkoop in Zweden

In Zweden mogen supermarkten slechts ''lichte'' alcohol verkopen, dat wil zeggen alcoholische producten met een alcoholpercentage onder de 3,5 procent. Systembolaget is de enige winkelketen in Zweden… Suzannen, Zweden, 23-03-2012
Degoutante delicatessen

Degoutante delicatessen

Buitenlandse delicatessen; wie al gruwt van escargots, zoekt beter verder. Wij zijn watjes, vergeleken bij volkeren die stierenballen serveren, vogeltjes in het ei verorberen en babyaapjes braden. Gew… Slurfke, 21-03-2012
Eetcultuur: Griekenland

Eetcultuur: Griekenland

Griekenland, land van zon, zee en lekker eten. Waar komt de Griekse eetcultuur vandaan? Wat zijn de belangrijkste producten in de Griekse keuken? En hoe zit het met de invloed van de Turken en vice ve… Sasati, 13-02-2012
Thuis koken met Ferran Adriá

Thuis koken met Ferran Adriá

De smaakpapillen van je gasten nog echt verrassen, wordt een steeds grotere uitdaging. Dat geldt in ieder geval als je je in het gezelschap van onvervalste culi's bevindt. Wil je als amateur-kok goed… Plato, 11-02-2012
Eetcultuur: Italië

Eetcultuur: Italië

Wie aan Italiaans eten denkt denkt waarschijnlijk vooral aan pasta en pizza. Traditioneel was dit het voedsel van de arme, zuidelijke bevolking. De Italiaanse keuken is echter veel diverser dan dat en… Sasati, Eetculturen, 02-02-2012

Eetcultuur: Japan

Wie aan Japans eten denkt denkt al gauw aan sushi, rauwe vis en tempura. Japans voedsel is zeer gezond, calorie-arm en het cholesterolgehalte laag. De Japanners zijn bijzonder trots op hun voedsel. De… Sasati, Eetculturen, 02-02-2012
Recepten Indische kip ketjap en kip kerrie

Recepten Indische kip ketjap en kip kerrie

Indische kip is geschikt voor allerlei doeleinden. Natuurlijk kan het gerecht altijd gegeten worden bij een Indische rijsttafel, maar ook los daarvan is het een heerlijk "snoepgerecht". Men kan het se… Wilvdvleuten, Indische recepten, 19-01-2012

Recepten Indische kip, ajam, Brandal kip en kippensoep

Kip is voor iedereen een lekker stuk vlees. Gemakkelijk te bereiden, en van alle stukken van de kip is iets heerlijks te maken. Bij de Indische rijsttafel is het een van de vleesgerechten, of men maak… Wilvdvleuten, Indische recepten, 05-01-2012