InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Buitenlands: Pagina 5
Artikelen 41 - 50 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Traditionele Zweedse gerechten

Traditionele Zweedse gerechten

In Zweden houden ze van koken en lekker eten. Veel Zweden eten zowel 's middags (met de lunch) als 's avonds een warme maaltijd. Zelfs Zweedse kinderen krijgen elke dag op school een warme, gezonde ma… Suzannen, Zweden, 16-08-2012
Chang’aa: een gevaarlijk genotsmiddel

Chang’aa: een gevaarlijk genotsmiddel

In Kenia is het grotendeel van de bevolking erg arm. Deze mensen wonen in sloppenwijken en proberen op allerlei manieren nog te zorgen dat ze een leuk leven hebben. Een van deze manieren is het drinke… Dobel, 18-07-2012
Recepten van Alain Passard

Recepten van Alain Passard

Hoe dicht kunst en koken bij elkaar liggen wordt meteen duidelijk, als je het kookboek Recepten van Alain Passard doorbladert. Deze Franse chef-kok is eigenaar van driesterrenrestaurant l'Arpège te Pa… Plato, 02-07-2012
Spaanse ham is lekker en wereldberoemd

Spaanse ham is lekker en wereldberoemd

Als men in Spanje tapas gaat eten dan zal er meestal een schaaltje ham bij geserveerd worden. Nog mooier is het als je een Spaans feest bezoekt en je bent er getuige van hoe men met een groot scherp m… Celientje1, 25-06-2012
Culinair Sardinië

Culinair Sardinië

De Sardijnse keuken bestaat uit een herderskeuken en een zeekeuken. In het kookboek Culinair Sardinië legt de schrijfster Loes Janssen Miraglia de culinaire ziel van Sardinië bloot: de geschiedenis, d… Plato, 23-05-2012

Fanesca, traditionele Ecuadoriaanse soep

Fanesca is een traditionele Ecuadoriaanse soep die slechts één maal per jaar, in de week voor Pasen, de Semana Santa gemaakt wordt. Fanesca is meer dan een maaltijd, het is een traditie, waarin de hel… Josinakdw, 04-04-2012
Recepten uit Toscane

Recepten uit Toscane

In de serie De Zilveren Lepel verscheen in maart 2012 bij Uitgeverij Lannoo van Dishoeck het kookboek Toscane, welke Italiaanse regio over de hele wereld bekend is om zijn eenvoudige en heerlijke eten… Plato, 26-03-2012
Een maand in Marrakesh: Marokkaans kookboek

Een maand in Marrakesh: Marokkaans kookboek

Bij Kosmos Uitgevers B.V. verscheen in maart 2012 het Marokkaanse kookboek "Een maand in Marrakesh". Andy Harris, hoofdredacteur van Jamie Magazine, maakte er samen met de vaste fotograaf van Jamie, D… Plato, 25-03-2012
Systembolaget: alcoholverkoop in Zweden

Systembolaget: alcoholverkoop in Zweden

In Zweden mogen supermarkten slechts ''lichte'' alcohol verkopen, dat wil zeggen alcoholische producten met een alcoholpercentage onder de 3,5 procent. Systembolaget is de enige winkelketen in Zweden… Suzannen, Zweden, 23-03-2012
Degoutante delicatessen

Degoutante delicatessen

Buitenlandse delicatessen; wie al gruwt van escargots, zoekt beter verder. Wij zijn watjes, vergeleken bij volkeren die stierenballen serveren, vogeltjes in het ei verorberen en babyaapjes braden. Gew… Slurfke, 21-03-2012