Artikelen 11 - 20 in de rubriek Buitenlands

Buitenlands (Eten en Drinken)

Québec: eenvoudige keuken met basisingrediënten

Québec: eenvoudige keuken met basisingrediënten

Hoewel het Canadese Québec op het Amerikaanse continent ligt, heeft de streek toch aan de druk van de Amerikaanse fastfood kunnen weerstaan. Naast de traditionele keuken waar de toeristen gek op zijn,… Mapa, 23-02-2017
Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel – Ventoux Zwarte Diamant van Carpentras

Truffel is een delicatesse en in de stad Carpentras, in de Provence, is er van november tot maart wekelijks truffelmarkt. De restaurants van de stad, die vlakbij de Mont Ventoux ligt, verwerken de zwa… Piejet, 16-09-2016
Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone – delicatesse en schelp met paua

Abalone is een prachtige schelp, waarvan het schelpdier te eten is en het parelmoer van de schelp gebruikt wordt om sieraden te maken. Er is zoveel op gevist dat het dier op veel plekken bijna is uitg… Piejet, 27-07-2016
Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Andouillette – worstjes van varkensdarm uit Frankrijk

Het is een Franse lekkernij, de andouillette, het worstje van varkensdarm en varkensmaag dat eruit ziet als een saucijsje. De grove worst is iets voor vleesliefhebbers en in diverse plaatsen in Frankr… Piejet, 13-04-2016

Mloukhiya: de delicatesse van de juteplant

Mloukiya is een gerecht dat in verschillende Arabische landen gegeten wordt. De bereidingswijze ervan verschilt per land. Het wordt gezien als een ware delicatesse en wordt gemaakt van de juteplant. I… Nadoush, 10-03-2016
Gran Canaria: traditie en specialiteiten van streekgerechten

Gran Canaria: traditie en specialiteiten van streekgerechten

Het eten op Gran Canaria kent verschillende invloeden van andere landen en deze invloeden kun je vaak terug vinden in de gerechten die erg geliefd zijn op het eiland. Er zijn veel streekgerechten die… Brubo, 16-11-2015

8 klassieke Japanse snacks

Als je over Japans eten begint zal vrijwel iedereen gelijk denken aan sushi. Dat is ook niet vreemd, want sushi valt het meest in de smaak bij mensen over de hele wereld. All-you-can-eat-restaurants,… Realyy, 10-11-2015
Vlees bij de Griek van bifteki tot souvlaki, wat is wat?

Vlees bij de Griek van bifteki tot souvlaki, wat is wat?

Gyros, souvlaki, bifteki, tigania, keftedakia. Je hebt het vast allemaal wel eens op een menu van een Grieks restaurant zien staan. Maar wat is nu wat? De in Nederland talrijke Griekse restaurants en… Dessal, 04-07-2015
Eten en drinken in Calabrië

Eten en drinken in Calabrië

Calabrië is een regio in het zuiden van Italië, het gebied is het voorste deel van de onderkant van de laars. Er zijn vrij veel typische gerechten in Calabrië. Men eet er uitgebreide voorgerechten en… Lienepien95, 30-06-2015
Hondenvlees Festival - Yulin Dog Meat Festival

Hondenvlees Festival - Yulin Dog Meat Festival

Er zijn festivals in soorten en maten; groot en klein, mooi en ontroerend, kunstzinnig en met diepgang en er zijn omstreden festivals. Het Hondenvlees Festival in Yulin, het Yulin Dog Meat Festival, i… Piejet, 23-06-2015