Bijgerechten voor Amerikaanse Barbecue

Bijgerechten voor Amerikaanse Barbecue Barbecue is niet weg te denken in Amerika, het wordt hier cookout genoemd. Het is zeer verschillend van een barbecue in Europa. Vlees wordt urenlang geroosterd en vele malen ingesmeerd met barbecue saus, maar even belangrijk zijn de side dishes of bijgerechten. De side dishes worden meestal door de gasten meegebracht en verschillen van streek tot streek. Hier zijn de voornaamste:

Loaded Potato

Vertaald is dit een gepofte aardappel met garnituur. Eenvoudig te bereiden door voor ieder persoon 1 grote aardappel met een vork in te prikken en in de oven te poffen tot ze gaar zijn. Bak intussen spekblokjes uit in een pan en leg even op keukenpapier, snipper bieslook fijn, kruid zure room met een weinig zout en peper en snij ruitje boter klaar. Snij de aardappelen aan de bovenzijde zigzag in, duk aan de beide uiteinden zodat de aardappel opent en vul met een beetje boter, room, spek en bieslook.

Coleslaw

Om coleslaw te bereiden meng je 200 gram mayonaise met 100 gram zure room voeg 2 eetlepels appelazijn toe, 3/4 eetlepel witte suiker, 1/2 eetlepel zout en 1/2 eetlepel peper. Meng goed zodat de suiker volledig oplost. Snij een kleine witte kool in fijne reepjes en rasp 3 medium wortels grof, meng alles in de saus en laat een half uurtje op kamertemperatuur staan.

Corn on the Cob

Zeer gemakkelijk te bereiden en niet weg te denken op een Amerikaanse cookout. Koop de mais nog in kolven en kook ze gedurende 10 minuten in gezouten water. Leg even op de grill en serveer met boter.

Potato salad

Amerikaanse aardappel salade wordt bereid door 1 kg aardappels te koken tot ze juist gaar zijn, ze mogen niet overkookt worden. Kook 2 eieren hard . Meng 200 gram mayonaise met 50 gram mosterd, voeg fijngehakte augurkjes toe en een eetlepel van het sap van de augurken. Pel de eiren en hak ze in fijne stukken, snij de aardapples in blokjes en meng alles in een kom.Kruid met peper en zout.

Baked Beans

Baked beans zijn in de Verenigde Staten gewoon in de supermarkt te koop van verschillende fabrikanten en in verschillende smaken, met spek, met bruine suiker, met bourbon,... Het zijn eigenlijk witte, rode of pint bonen zeer langzaan gekookt met ui en spek in en zoete barbecue saus (u kan mijn artikel voor barbecue saus zelf te maken raadplegen)

Potato Chips

Gewone chips zout of natuurlijk in de hiondereden verschillende smaken in grote kommen, wordt vooral bij hamburgers en hotdogs gegeten.

Brood

Brood is niet weg te denken bij de amerikaanse barbecue. Hamburgers worden op ronde zachte broodjes opgediend, Hotdogs op lange smalle, kip op krokant brood.

Sausen

Amerikanen zijn niet echt gek op mayonaise en de kans is groot dat je je gastvrouw moet vragen of ze dit heeft, maar natuurlijk is er vollop ketchup, mosterd, barbecue saus en relish. Relish is een kant en klare saus die je in de supermarkt koopt dat bestaat uit suiker, azijn, zoetzure augurken zeer fijngehakt en specerijen. Verder is er vers gehakte ui en schijfjes augurk.
© 2009 - 2024 Joie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Barbecue en grill tipsBarbecue en grill tipsEen barbecue organiseren tijdens een warme zomerdag voor familie en vrienden is leuk! Gezellig met z´n allen in de tuin,…
Big Green Egg: barbecue en buitenkeuken voor koken en rokenBig Green Egg is een nieuwe hit in Nederland. Het is een geavanceerde barbecue, afkomstig uit de USA, waar je niet allee…
Wat heb je nodig voor de barbecue?Wat heb je nodig voor de barbecue?Het is heerlijk om in de zomer lekker in je tuin je gaan zitten en de barbecue erbij te zetten. Lees hieronder wat je al…
Vegetarische barbecueVeel mensen denken dat het voor vegetariërs erg lastig is om lekker mee te kunnen eten tijdens een barbecue. Dit hoeft h…

Korokke – De Japanse kroketKorokke is een heel populaire snack in Japan. Het is de Japanse kroket, vergelijkbaar met wat ze in Frankrijk de “croque…
Recept voor originele Amerikaanse Chocolate Chip CookiesHet Amerikaanse Chocolate Chip Cookie is uitgevonden door een dame Ruth Wakefield. Ze was Butter Drop Do cookies aan het…
Joie (11 artikelen)
Gepubliceerd: 24-06-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Buitenlands
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.