InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding > Bereiding: Pagina 6
Artikelen 51 - 60 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Pastitsio: een Griekse ovenschotel bereiden

Grieks eten, waaronder de ovenschotel, is onder Nederlanders populair. Moussaka is de meest bekende ovenschotel waarbij rundergehakt en aardappel gecombineerd worden. Bij de pastitsio is er een combin… Aurelius, 07-06-2015
De bakkersformule

De bakkersformule

Professionele bakkers werken ermee en steeds meer thuisbakkers ook: de bakkersformule. De bakkersformule wordt gebruikt bij het berekenen van een bepaald brood. Door het gebruiken van de bakkersformul… Kennisje, 01-06-2015

Wat doe je met kool in de keuken?

Een kool is iets waarvan velen niet weten wat ze ermee moeten doen. Kolen zijn erg goedkoop. Kool is lekker en supergezond. Daarnaast kan je als je slim bent praktisch gebruik maken van een kool. Je k… Tom008, 28-05-2015

Wat is bakpoeder?

Bakpoeder, wat is dat nu eigenlijk? Bakpoeder is een chemisch wit poeder. Met bakpoeder kun je sneller iets laten rijzen dan bijvoorbeeld gist of zuurdesem. Wanneer je een potje met bakpoeder te lang… Bankdrukker, 15-04-2015

Bakpapier gebruiken

Bakpapier is een populair hulpmiddel in de keuken voor allerlei bereidingen. Het is een eenvoudig en multifunctioneel product dat in elke keuken aanwezig zou moeten zijn. Er bestaan echter nogal wat o… Woordsmid, 17-02-2015
Zelf bottenbouillon maken– met basisrecept, tips & tricks

Zelf bottenbouillon maken– met basisrecept, tips & tricks

Zoals oma vroeger nog groentesoep maakte met een schenkel en mergpijpje, dat lijkt wel verleden tijd . Er zijn echter veel voordelen aan het maken van je eigen bottenbouillon, en daarom wordt het tijd… Eveland, 22-01-2015

Gezonde groenten: Artisjokken

De artisjok is een bijzondere groente. Deze groente heeft een cholesterol verlaagde werking en reinigen het bloed. Zeker een groente om binnen je voedingspatroon te voegen! Ondanks dat veel mensen den… Ladycurious, 05-01-2015

Gezonde groenten: Andijvie

Groenten zijn een bron van vitamines en mineralen. Wie gezond wil leven, zal groenten als vast onderdeel in zijn voeding moeten hebben. Iedere groente heeft andere vitamines en mineralen en vullen wee… Ladycurious, 02-01-2015
Bereidingswijzer koken, roerbakken, stomen van groenten

Bereidingswijzer koken, roerbakken, stomen van groenten

Groenten zijn de leverancier van vitamine C en een groot aantal mineralen die we dagelijks hard nodig hebben voor onze gezondheid. Wie gezond wil leven zal groenten binnen zijn eetpatroon moeten voege… Ladycurious, 30-12-2014

Bouillon: de basis voor een heerlijk zelfgemaakte soep

De basis van elke soep maar ook van elke saus, is bouillon. Tegenwoordig is het handig om gebruik te maken van bouillontabletten, pakjes en blikken soep. Wil je iets speciaals, maak dan zelf bouillon… Ladycurious, 20-12-2014