InfoNu.nl > Eten en Drinken > Bereiding > Bereiding: Pagina 3
Artikelen 21 - 30 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Ga je zelf ijs maken?

Ga je zelf ijs maken?

IJs is iets wat niet weg te denken is tijdens de warme lente- en zomermaanden of als toetje na een lekker diner. Hoewel we steeds meer en gezonder kokkerellen, zijn we geen echte ijsmakers. Dit terwij… Annastaal, 08-03-2016
Fermenteren: je eten en drinken langer houdbaar maken

Fermenteren: je eten en drinken langer houdbaar maken

Fermentatie is een proces waarbij het voedsel gaat rotten op een gecontroleerde manier. Al eeuwenlang wordt deze methode toegepast om het eten langer houdbaar te maken. Bacteriën en schimmels zorgen o… Brubo, 28-01-2016
Zelf appelazijn maken

Zelf appelazijn maken

Appelazijn is erg veelzijdig, het is goed voor de gezondheid en kan gebruikt worden om het huis te poetsen. Het is antibacterieel en daarom ook geschikt als gezichtsreiniger en mondwater. Je kunt er z… Valedevento, 22-01-2016
Kooktechnieken in de keuken

Kooktechnieken in de keuken

Kookprogramma’s zijn tegenwoordig (januari 2016) bijna iedere dag op de televisie te vinden. Vaak gaat het hier om kookwedstrijden en worden er, voor sommige mensen, de vreemdste kooktechnieken gebrui… Sierd-jan, 07-01-2016
Hoe maak ik zelf verse friet

Hoe maak ik zelf verse friet

Hoewel er niets makkelijker is dan het kopen van een zak diepvries frites bij de supermarkt en deze klaar te maken, is het zelf maken van verse friet lekkerder. Om zelf verse patat te maken is niet ve… Polkozic, 26-12-2015
Gezonde traktaties om uit te delen op school

Gezonde traktaties om uit te delen op school

Elke ouder kent het welk: je kind is jarig en er wordt verwacht dat jouw kind gaat trakteren op school. Maar een verantwoorde traktatie uitzoeken is best lastig. Kinderen willen het liefst snoep of sn… Infodebster, 21-12-2015

Gourmetstel: gereedschap voor veel tafelgezelligheid

Gourmetten zou wel eens uitgevonden kunnen zijn door iemand die elk jaar met Kerstmis, of een andere gelegenheid, uren in de keuken stond om voor een gezelschap te koken. Bij gourmetten kookt en bakt… Rickandie, Losse keukenapparatuur, 29-11-2015

Wafelijzer voor bereiding feestelijke lekkernij

Wafels bakken is een liefhebberij van veel oma’s omdat ze de kleinkinderen er heerlijk mee kunnen verwennen. Maar ook andere liefhebbers grijpen nogal eens naar het wafelijzer dat meestal een plek een… Rickandie, Losse keukenapparatuur, 27-11-2015
Mini-bakoven als extra apparatuur in de keuken

Mini-bakoven als extra apparatuur in de keuken

Veel keukenopstellingen hebben een grote bakoven maar soms is er nog ergens een mini-bakoven toegevoegd al dan niet in combinatie met een magnetron. Het voordeel van een kleine oven is dat voor het be… Rickandie, Losse keukenapparatuur, 26-11-2015

Stoomkokers voor behoud van voedingsstoffen en smaak

Koken, braden en bakken gebeurt meestal op traditionele manier met pannen op een fornuis of door gebruik te maken van elektrische verwarmingsmogelijkheden. Toch is er een alternatief dat eigenlijk de… Rickandie, Kookapparatuur, 23-11-2015