Artikelen 281 - 290 in de rubriek Bereiding

Bereiding (Eten en Drinken)

Zelf pizza maken, recepten en werkwijze

Een snelle hap of een heerlijk Italiaans gerecht? De pizza is reeds lang in onze cultuur verschenen. Toch is de ene pizza de andere niet en is een diepvriespizza geen verse pizza. Zoals met zoveel din… Gringo, 19-02-2010
Wat is tiramisu?

Wat is tiramisu?

Tiramisu is een dessert dat pas in 1980 voor het eerst in kookboeken stond. Het is een heerlijk dessert dat niet moeilijk zelf te maken is. Lees hier alles over tiramisu, hoe je het maakt, de geschied… Bastiaan271, 16-02-2010
Restjes eten bewaren of weggooien?

Restjes eten bewaren of weggooien?

Het is altijd verstandig om zorgvuldig met het bewaren van eten om te gaan. Spullen dagen in de koelkast bewaren is niet goed en het eten wordt er meestal niet lekkerder op. Maar er zijn wel wat spull… Annastaal, 15-02-2010

Eten bereiden in de slowcooker

Na jaren van snel en gehaast koken raakt het maken van slow food steeds meer in. Slow food is eten wat lang moet koken, zoals bijvoorbeeld stoofpotjes. De slowcooker is speciaal ontwikkeld om deze man… Ceetee, 04-02-2010
Op dieet? Zelf soep klaarmaken

Op dieet? Zelf soep klaarmaken

Soep is gezond, vult goed en is eenvoudig klaar te maken. Ideaal zou je zeggen als onderdeel van een caloriearm eetpatroon. Toch wordt er relatief weinig soep gegeten door de mensen die op dieet zijn.… Annastaal, 22-01-2010
Aardappelen bereiden op verschillende manieren

Aardappelen bereiden op verschillende manieren

Aardappels! Het is één van de populairste gerechten die wordt geserveerd in de Nederlandse keuken. Maar ook buiten de Nederlandse landsgrenzen is het zeer populair. Maar een aardappel... hoe bereid je… Martinq79, 04-01-2010
Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Lekkere toastjes met alledaagse etenswaren

Je kunt ook zonder dure etenswaren die je speciaal haalt voor de feestdagen, toastjes lekker beleggen. Wat creativiteit en goed kijken wat er nog in de keukenkasten staat. Annastaal, 31-12-2009

Historische kruidensiropen

Siroop, een mengsel van water en suiker bestond al in de Oudheid, al was dat niet zo vanzelfsprekend, want de kristalsuiker uit de biet was natuurlijk nog niet bekend. Er werd toen hoofdzakelijk honin… Herborist, 21-12-2009
Eten mislukt en dan?

Eten mislukt en dan?

Het eten is mislukt. Aangebrand, te zout of iets anders. Wat doe je bij mislukt eten? Ren je naar de pizzeria? Of kun je ook nog ingrijpen? Voor heel veel dingen die in de keuken niet goed gaan zijn e… Singalees, 20-12-2009
HACCP in de praktijk

HACCP in de praktijk

Voedselveiligheid is erg belangrijk. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen is de HACCP methode ontwikkeld. Lees hier hoe deze mothode werkt, wie hem bedacht heeft en hoe je hem kunt toepassen. Bastiaan271, 17-12-2009